MHP'de kongreye doğru

1 Kasım seçim sonuçlarından sonra MHP içerisinde, değişim ve kongre talepleri olmuştur. MHP Genel Başkanı, üst kurul delegelerinin ve ülkücü tabanın imza toplamış olmalarına rağmen, toplanan bu imzaların bir anlamı olmayacağını belirtmiştir. Bu taleplerin her ne olursa olsun kabul edilmeyeceğinin altını çizmiş ve isteyen mahkemeye gidebilir şeklinde yol göstermiştir. Nitekim sonuçta olay yargıya intikal ettirildi. Birkaç gün önce mahkeme, 8 Nisan'a gün verdi ve iç siyasetin gündemine oturduk. İşin ehli olmayan hukuk bilmez ve hukuk tanımazlar ile aramızda geçen tüm tartışmalarının haklı olan tarafını mahkeme belirleyecek artık. Mahkemeden çıkacak kararı iki taraf da sabırsızlıkla bekliyor...

     Bilgisine güvendiğimiz hukuk uzmanlarının bu konuda fikirlerini aldım. Mahkemeden kongre için olumlu karar çıkarsa, bu kongrenin yapılmasını hiç bir gücün engelleyemeyeceğini söylediler.

     Durum MHP'nin yakında kongre ile yüz yüze kalacağını göstermektedir. Tehditlerle ve hiçbir hukuka dayanmadan görevden almalarla MHP içerisindeki kriz daha da büyümektedir. Bu olumsuzluklar kime, nerede  nerelere fayda  sağlar? 

 AKP taraftarı olan havuz medyasının Devlet Bahçeli sevgisi ve desteği de artarak devam ediyor...

Peki neden???

Böyle olması bu süreci daha da anlamlı hale getiriyor.

  Kongre olmadığı takdirde bir çok konu meçhul olarak kalacaktır. MHP, olası bir seçimde kesin baraj altında kalacak hatta daha da aşağılara düşecektir. Bu yapılan anketlerde açık ve net görülmektedir. Bu gerçekler ayan beyan ortadayken Sayın Bahçeli'nin bu akıl almaz inat ve ısrarının nedeni de çok çeşitli yorumlara sebebiyet veriyor. Kutsal davamıza verdiği zarar gün ve gün artmaktadır. MHP'de değişim ve kongre talebinin birinci ve en çok destek alan adayı Meral Akşener'dir. Onun önderliğinde değişim isteyen kadroların sayısı her gün biraz daha artmaktadır. Meral Hanım'ın gittiğimiz her yerde büyük teveccüh görmesi, halkın oy vermek için doğru alternatif  isimler aradığının göstergesidir. Bu gerçeği tarafsız olan bütün gözlemciler söylemektedir.

    Bu kapsamda biz de Meral Akşener'in, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan teşkilatlara destek ve moral amacıyla başlattığı gezilerine eşlik ederek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

    Sevgi ve muhabbetle efendim…

Yazarın Diğer Yazıları