MHP’de kurultay olacak mı?

MHP’de kurultay olacak mı?
MHP Genel Başkan adayı Akşener’in avukatlarından olan Mehmet Tolga Akalın, tüzük kurultayıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tedbir kararı kalkınca 19 Haziran’dan sonraki tüm ihraçlar, kapatmalar geçersiz olacak” dedi.

MHP’de kongre tartışmaları yeniden alevlendi. Devlet Bahçeli’nin başkanlık çıkışı ve karara tepki gösteren Ülkücülere başlattığı ihraç dalgası, kulisleri hareketlendirdi. MHP’de “değişim” iradesini ortaya koyan delegeler kararlarının arkasında oldukların açıklarken, genel başkan adayları da “başka partimiz yok, o kongre yapılacak” açıklaması yapıyor.

Genel Başkan adayı Meral Akşener’in avukatlarından Mehmet Tolga Akalın, 19 Haziran’da yapılan tüzük kurultayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akalan, 19 Haziran’da yapılan tüzük kurultayına yapılan durdurma kararının kaldıracağını ifade etti.

“KURULTAYI DURDURAN HAKİM ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Akalın şunları söyledi: “19 Haziran kongresi hakkında "gerekçesiz" tedbir kararı veren ve Av. Veysel Güldoğan'a bizden gelen dilekçeleri okumayacağını ifade eden hakim, bu güzide çabasının karşılığını Ankara Adalet Komisyonu başkanı olarak aldı... Tedbirin yapılan tüzük değişiklikleri sebebi ile verildiği propagandası yapan bir kısım arkadaşımız için özür dilemek sanırım erdemli bir davranış olacaktır.”

“İHRAÇ ve KAPATMALAR GEÇERSİZ OLACAK”

Tüzük kurultayına yapılan durdurma kararının kaldırılması durumunda ihraç ve kapatmaların geçersiz olacağın vurgulayan Akalın, “Yapılan 13 maddelik değişikliğin yüksek bir öngörü içerdiği daha sonraki genel merkez eylemleri ile daha iyi anlaşılmıştır. Bugün tedbir kararı kalktığı anda yapılan tüm ihraçlar kendiliğinden ortadan kalkacağı gibi 19 Haziran'dan sonra yapılan tüm kapatmalarda hükümsüz hale gelecektir” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler