MHP'de miting yerine istişare toplantısı

MHP'de miting yerine istişare toplantısı
Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası oyları giderek eriyen MHP'de miting yerine bölge istişare toplantıları kararı alındı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP arasında kurulan Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran olarak ilan ettiği seçimlere kısa bir süre kala partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.

AKP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi seçim çalışmalarına mitingler ve çeşitli programlarla devam ederken MHP'nin miting programı yerine bölge istişare toplantıları yapacağı açıklandı. Partisi adına yazılı bir açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "24 Haziran Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl?" temalı bölge istişare toplantılarının yarın başlayacağını bildirdi.

Yalçın, söz konusu toplantıların tarih ve kapsadığı illeri şöyle aktardı:

"6 Haziran 2018 Sivas merkezli bölge istişare toplantısı: Sivas, Yozgat, Tokat, Adıyaman ve Amasya. 7 Haziran 2018 Kayseri merkezli bölge istişare toplantısı: Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Kırşehir. 8 Haziran 2018 Konya merkezli bölge istişare toplantısı: Konya, Karaman, Aksaray, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar. 9 Haziran 2018 Bursa merkezli bölge istişare toplantısı: Bursa, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Eskişehir. 10 Haziran 2018 İzmir merkezli bölge istişare toplantısı: İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla."

"YENİ BİR EGEMENLİK GÜNEŞİ DOĞACAĞI HAYKIRILACAK"

Yalçın, bu toplantıların, kampanyaları için sahada bulunan teşkilat mensuplarıyla adayların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve erken seçim sürecinin dinamikleri konusunda en geniş manada bilgilendirip motive etmek, hem de seçmen algısına pozitif katkılarda bulunulmasını sağlamak üzere düzenlendiğini aktardı.

MHP'nin son 10 yılda meydana gelen hadiselerde, Türkiye'nin geleceği ve Cumhuriyet rejiminin selameti açısından hayati adımlar atılmasına vesile olduğunu belirten Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları hatırlattı.

Yalçın, MHP'nin 24 Haziran seçim sürecine sağladığı pozitif katkıya işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"MHP'nin gerçekleştireceği bölge istişare toplantıları vesilesiyle 24 Haziran'ın, bağımsız ve egemen Türkiye'ye giden yoldaki kutlu şafaktan yeni bir egemenlik güneşi doğacağı haykırılacaktır. Tıpkı 16 Nisan'da olduğu gibi milli iradenin şahlanacağı toplantılarımızda, sevinç, kucaklaşma, kardeşlik ve tesanüt iklimi hakim olacaktır.

Toplantılarda, 24 Haziran'a kadar halkla yüz yüze, yan yana gelecek teşkilat mensuplarımız ve adaylarımıza, bölgesinde ve dünyada lider ülke Türkiye ideali için yola çıkarılan kutlu kervanın, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü idrak edeceğimiz 2023'te Kızıl Elma menziline varacağı anlatılacaktır."

İlgili Haberler