MHP'de tarihî gün

Tarih yazılacak.

Yarın değil, öbür gün değil, öbür gün: 19 Haziran 2016.

Türkiye Ankara'da olacak. Bütün dünyanın gözü şehir merkezinin dışında Akyurt ilçesi yolu üzerinde bir otele kilitlenecek.

Milliyetçi Hareket'te, "dikta" iradesi değil; halkı temsil eden delege iradesi olağanüstü kongre topluyor, köklü değişimin önünü açıyor, Türkiye'nin kaderini belirliyor.

MHP'nin muhalifleri "Bir şey değişecek her şey değişecek" sloganını bulmuşlar. Şartlar bir şeyin değişmesiyle her şeyin değişeceğini gösteriyor.

Balgat Komitacıları direniyor. Direniş intihardır... Direniş tarihin kara sayfasıdır.

Sırça köşkünde oturan zat hakikatleri kavramaktan uzak... Halkın içine çıkmıyor, olup biteni ölçemiyor.

Bir taban hareketi başladı ve dönüşü yok... Olağanüstü kongre mutlaka toplanacak. Kanun bu hükmü vermiş. Ondan sonra yetki Kongre Divan Heyeti'nin...

Üst kurul delegeleri tarihî mesuliyet taşıdıklarının idrâkindeler... Balgat Komitacıları, son anda devreye girip delegeleri arıyorlar, yumuşak bir dil kullanıyorlar, hâl hatır soruyorlar, sonra 19 Haziran kongresine gitmemelerini "rica" ediyorlar.

Delege pazar günkü kongreye gitse kimin için gidecek ve gitmezse kimin için gitmeyecek?

Sorunun cevabı çok basit: Delege 19 Haziran kongresine katılırsa Türkiye kazanacak; katılmazsa Balgat Komitacıları'nın saltanatı sürecek, Milliyetçi Hareket kaybedecek ve hâliyle Türkiye kaybedecektir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), "Balgat Komitacıları Partisi" (BKP)'ne dönüşecek, ilk genel seçimde de silinip gidecektir.

Genel Merkez 548 delegenin olağanüstü kongre talebini reddetti; dosyayı çöpe attı. (İmza verenler bu kadar. İmza vermeyip de destekleyenler imza verenlerin iki katı belki.) 

Delegenin Milliyetçi Hareket adına hakkını mahkeme kapılarında aramak zorunda bırakılmasının, Milliyetçi Hareket'e ihanet olduğunu hiç akıllarına getirmiyor mu Mevcut Genel Merkez?!

TBMM'de milletvekilleri nasıl halkı temsil ediyorlarsa, partilerde üst kurul delegeleri de halkı temsil ediyorlar; halkın adına varlar... Delegenin talebini çöpe atmak, halkın iradesini çiğnemektir.

Sen nasıl sonra delegeyi arayıp "19 Haziran'daki kongreye gitme!" diyebilirsin! Delege senin kölen mi?!

19 Haziran'da sadece delege değil, halk da Ankara'da olmalı... Mahşere dönmeli Ankara...

"Vur vur inlesin Balgat dinlesin!"

Esenboğa'dan ses, Balgat'a ulaşmalı... Balgat kararlılığı görmeli, Balgat iradeyi görmeli; 10 Temmuz'da "dikta"nın devamı için kongre toplayamayacağını anlamalı. Ve MHP Genel Merkezi'ni Milliyetçi Hareketçilere teslim etmeli.

Her fırsatta hatırlatıyorum... 13 Mayıs itibarıyla Balgat Komitacıları'nın Milliyetçi Hareket'le bir ilgileri kalmamıştır. Delegenin, dolayısıyla halkın iradesini hiçe sayıp Saray'dan medet uman bir yönetimin Milliyetçi Hareket vasfının devam ettiğini söyleyebilir miyiz?!

Üç gün kaldı... Komitacılar'ın ayak oyunlarına tehditlerine karşı muhalifler dik durmalı, üst kurul delegelerinin Ankara'ya gelmeleri için her türlü kolaylığı sağlamalıdır.

Ben de "Bir şey değişecek her şey değişecek" diyorum.

Hepimiz Ankara'ya!..

Yazarın Diğer Yazıları