MHP'de yeni parti tuzağı

MHP'de kongre ve değişim taleplerine karşı MHP Genel Merkezi'nin nasıl hukuk ve ahlak dışı engellemelere başvurduğunu bütün ülke olarak üzüntü içinde izledik! Adrese teslim hukuksuz kararlar, sipariş mahkemelerin yanı sıra Saray destekli psikolojik hareketlerin mutlak sonucu etkileyecek şeyler olmadığını hep birlikte göreceğiz! Ankara'da ne hikmetse temiz ve bol süt emmiş arkadaşımızın müracaat ettiği adliyede bir sürü mahkeme var iken yoğunluk ve kota dolumu bahanesi ile bir tanesi hariç hepsi UYAP tarafından kapatılmış. Sadece, ne hikmetse, temiz süt emmiş delegenin müracatını kabul eden mahkemenin açık kalmış. Ne şans Genel Merkez için! Talih, kader, kısmet hep Bahçeli'den yana... Ne diyebiliriz ki? Siz ya kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz ya da bizleri ahmak, ayıp bu yaptığınız. Çık meydana Gavurdağlı neden korkuyorsun... Bir bilsen en yakındakilerin neler konuşuyor, kimlerle bağlantı kurup B planlarını hazırlıyor. Sn. Bahçeli'nin aylardır pusuya yatmış avcı gibi beklerken süprizimiz var bekleyin naraları da boşa değilmiş! Saray ile düetin ya da çıkar örtüşmesinin getirdiği ittifak doğaldır diyenler olabilir! Ancak muhalefeti bölmek, zaaflar oluşturmak ve aradaki iletişimsizliği, itilafa çevirmek noktasında Genel Merkez'in katkıları yadsınamaz! Muhalefetin gereksiz kapris ve çekinceleri, tarafları birbirinden uzaklaştırması sonucu yapılan stratejik hataların sahibini arayıp, suçlu ilan etmenin de Balgat'ın algı operasyonunun bir parçası olduğuna inananlardanım!

Neyse olan oldu! Vazgeçecek halimiz yok. Sn.Meral Akşener Habererk'e yaptığı açıklamada muhalif adaylarla bir araya geleceklerini ve yeni ya da başka parti kurma gibi düşüncelerinin olmadığını açıklaması Balgatın el oğuşturup kıs kıs gülerek oluşturduğu süreci yerle bir etmiştir! Baştan beri söyledik ancak adalet ve paylaşım MHP'yi güzelliklere götürebilir. Gizli ajandalar, oligarşik ahlakla gidilecek mesafeler hep bellidir! Bu süreç zannediyorum muhaliflere kongre yapmayı da öğretmiştir. Deneyimler ancak yaparak yaşayarak öğreniliyor.

Dün akşam 7. Geleneksel Habererk iftarımız gerçekleşti katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu mübarek günleri vesile kılıp birbiri ile küsen, tartışan, darılanları ne olur her birimiz vesile olup kucaklaştıralım bu camiaya yapılacak en büyük ve en hayırlı işlerden biri bu olur. Dr. Levent Eraslan hocanın Habererk için Meral Akşener hanımefendi ile yaptığı mülakatı herkesin anlayarak ve dikkatlice okumasını tavsiye ediyorum. Son dönemin en çarpıcı röportajlarından biriydi. Orada aynı zamanda bundan sonraki yol haritasının kodlarını görebiliriz. Akşener'in "Yeni parti kurma iddiaları asimetrik bir yalandır. Sosyal medyada ve malum havuzcu medyada yer alan bir uydurmadır. Biz hiçbir yere gitmiyoruz, insan evini terk eder mi?" ifadesi ile yıllardır horlanan adam yerine konmayan etrak-ı biidrak görülen ülkücülere sarf ettiği; "Bu ülkede bir ülkücünün tırnağına zarar gelse gök kubbeyi başlarına yıkarım..." cümlesi de kadrolar arasında heyecanı körüklemiştir. Bu röportaj ile Akşener genelde ülkücülere özelde ise kendi ekibine güçlü bir motivasyon sağlamıştır. Ben şimdiden açıklıyorum MHP'den bundan sonra yapılacak ihraçlara şiddetle hepimiz karşı çıkmalıyız! Sustukça sıranın her birimize geleceğini unutmayalım! Rahmetli Ali Güngör'ün şahsında yıllardır en değerli dava arkadaşlarımızın ihraç edilmesine, partimizden kovulmasına sessiz kalma utancını tekrar tekrar yaşamak istemiyorsak tabi...

 

Yazarın Diğer Yazıları