MHP'deki çatlak Mersin'e sıçradı: 150 istifa

MHP'deki çatlak Mersin'e sıçradı: 150 istifa
Meral Akşener'in kuracağı yeni partiyi destekleyeceğini açıklayan aralarında eski İlçe Başkanları, Meclis üyeleri ve delegelerin de bulunduğu MHP Mersin Mut üyesi 150 partili, istifa ettiklerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi içerisindeki 'Yeni Parti' çatlağı her geçen gün daha da büyüyor.

MHP'deki İstifalara bir halka da Mersin Mut'ta eklendi.

Mut Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Belediye Meclis Üyesi Özgür Demirdağ, eski ilçe başkanları, eski meclis üyeleri ve delegelerin de aralarında bulunduğu partililer, Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. 

MHP Mut eski ilçe başkanlarından Muhammet Kayhan, istifa kararı almalarının hiç kolay olmadığını söyledi.

Kayhan, Meral Akşener'in liderliğindeki harekete destek olmak üzere 150 arkadaşıyla birlikte  MHP'den istifa ettiklerini söyledi.

BASIN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELER KULLANILDI

Yıllardır omuz omuza mücadele ettiğimiz değerli dava arkadaşlarımız,saygıdeğer basın mensupları,bizlere ve mücadelemize destek olmak için buraya kadar zahmet eden sevgili dostlarımız,

Yaşı 20 olanımızdan,yaşı 80 olanımıza,gencimizden yaşlımıza ömrümüz boyunca şerefle mücadele ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisinden üzülerek,yüreğimiz kan ağlayarak, ve gözyaşları içinde istifa etmek ve dilekçelerimizi sunmak için bir araya geldik.

İnanın ki bu kararı almamız hiçte kolay olmadı. Fakat yaşananlar,ülkemizin içinde bulunduğu vahim tablo,geleceğimiz ve vatanımıza karşı sorumluluk duygularımız bizleri görev bilinciyle hareket etmemiz noktasında bu aşamaya getirdi.

Milletimizin ve ülkemizin bekası için neredeyse 50 yıldır canı pahasına da olsa şerefle bir mücadele sürdüren partimiz mevcut yönetim kadrosuyla tabanın yani Türk milliyetçilerinin sesine kulaklarını tıkamıştır. Tabanımızın referandum sürecinde parlementer demokrasiden yana koyduğu tavır dikkate alınmamış ve hala bir türlü anlam veremediğimiz şekilde tabana rağmen  mevcut iktidarın istekleri ve planlarına destek verilmiş ve bu destek her konuda hala da devam etmektedir.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu siyasi gelişim,değişim ve büyüme çabası içinde olanlar MHP genel merkezi tarafından sürekli olarak engellenmiş ve neredeyse  2 yıldır kanuni bir hak olarak talep ettiğimiz olağanüstü kongremiz delege çoğunluğunun isteklerine rağmen hukuk katledilerek ve dış desteklerle maalesef bir türlü toplanamamıştır.

Parti içindeki demokrasi mücadelemiz ihraçlarla ,görevden almalarla,hakaret ve yalan ithamlarla engellenmiş ve hala da devam eden bir anlayışla siyaset yollarımız tıkanmıştır.  İstişareden uzak dayatmalarla siyaset yapma ve ülkemiz için inandığımız yolda yürümemiz imkansız hale gelmiştir.

Mevcut iktidar 15 yıldır Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışırken, Türk milliyetçileri en ağır hakaretlere uğrarken , bürokraside sürgünlere,kıyımlara ve haksızlığa uğrarken birden bire herşey unutuldu,söylenenler yok sayıldı ve kayıtsız şartsız mevcut iktidara destek verilmeye başlandı. Bizler de bu anlamsız desteğe mecbur bırakıldık.

Bizler inandıklarımız söyleyemez ve siyaset yapamaz hale geldik.

Ülkemiz ve geleceğimiz maalesef bize çizilen toz pembe kadar güzel rahat ve yaşanılır bir durumda değil.Halkımız artık umutsuzluğa kapılmış çözüm yolları aramaktadır.Ülkemizdeki sorunların tek çözüm yeri siyaset kurumudur fakat siyaset kurumuna olan güvenin de hızla eriyip gitmesi karşısında aziz milletimiz kendi bağrından yeni lider çıkarmaya başlamıştır, hepimiz yeni bir liderin doğuşuna şahit olmaktayız.

İşte bu noktada ülkemiz için yeni bir umut olan ve MHP genel başkanlığı sürekli olarak engellenen Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki harekete destek olmak üzere,MHP den istifa ediyoruz.

Şu unutulmamalıdır ki; Millet ve devlet bekası, her türlü bağ ve taassubun üstündedir. Cesaret ve atılganlık göstermek, yeni bir yol bularak, gerekirse demir dağı eritmek, aydınlık geleceğin mimarı olmak demektir. Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyoruz.

Bilinsin ki bu mücadele bir gereklilikten doğmuştur. Türkiye, sivil bir siyasi hareketi hasretle beklemektedir. Bu hareket, muhakkak ki iktidar olacaktır. Yeni Türkiye masallarıyla girilen dehlizlerden çıkılacak, insanımız emniyetli ve adil bir Türkiye'de güvenle yarınlarına bakacaktır. 

Yeni parti ile  Türk milletinin önüne yeni ufuklar açmaya geliyoruz. Terörün kökünü kazımaya, yoksulluğu yok etmeye ve işsizliğe çare bulmaya geliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ilkelerini korumaya, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini hakiki manada ihya etmeye, vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmaya; ayrımcılığa, ötekileştirmeye, haksızlığa, hukuksuzluğa ve her türlü adaletsizliğe son vermeye geliyoruz.

Tüm insanlarımızı vatanseverlik kriteriyle bir araya getiren,milletimizin ihtiyaç duyduğu değişim ve onurlu bir gelecek için toplanmaya davet eden Meral Akşener liderliğindeki hareket için üyesi bulunduğumuz MHP den çok derin bir hüznü ve üzüntüyü kalbimize gömerek maalesef istifa ediyoruz.

Onur ve gururla ülke  ve millet için mücadele etmek ve ter dökmek azmiyle istifa ediyoruz.

Şu an burada olanların kimlikleri ve etiketleri hiç önemli değil. İçimizde eski ilçe başkanları,belediye meclis üyeleri,delegelerimiz,yönetim kurulu üyelerimiz,üst kurul delegelerimiz var. Bunları bir kenara bırakarak söylüyorum ki burada sadece ve sadece ülkesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır vatanseverler var.

 Şahsi ikbal kavgalarımız yok ,menfaat peşinde değiliz. Derdimiz vatanımız,derdimiz ülkemiz,derdimiz evlatlarımıza bir vatan bırakma gayreti ve derdimiz Mustafa Kemal Atatürk ün bizlere emanet ettiği bağımsız,özgür bir devlet olarak yaşama arzumuz,derdimiz bayrağımızdır.

Bu kararımızın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Katılımlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

İlgili Haberler