MHP'den Adalet yürüyüşü açıklaması: İhanetin zoraki avukatı oldular, Bahçeli şefkat tokadı attı

MHP'den Adalet yürüyüşü açıklaması: İhanetin zoraki avukatı oldular, Bahçeli şefkat tokadı attı
Devlet Bahçeli’nin Adalet yürüyüşüyle ilgili sert ve tepki çeken açıklamalarının ardından benzeri bir açıklama da MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. Yalçın’a göre Bahçeli’nin sözleri de “şefkat tokadı”.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşünü eleştirdi.

Şimdi FETÖ’nün ana stratejisi, mahkeme sürecini sulandırmak, kamu vicdanının arkasına saklanarak zaman kazanmak ve bir direnç noktası oluşturmaktır. “ diyen Yalçın CHP’yi FETÖ davalarının sürdüğü bir zaman diliminde bundan kendine çıkar sağlamaya çalışmakla  itham etti.

“CHP’nin politika anlayışı hiç de ahlaki değildir; ciddiyetten de yoksundur.” diyen Yalçın, “Ana muhalefet partisinin; sözde adalet arayışına girerken  “ihanetin zoraki avukatı” durumuna düştüğü gün gibi ortadadır. “ifadelerini kulandı.

Semih Yalçın; CHP’nin, kendine çıkış yolu arayan FETÖ’nün kullanacağı ortamın yaratılmasına çanak tuttuğunu iddia etti.

Yalçın geçtiğimiz günlerde Bahçeli’nin tepki çeken açıklamalarını da hatırlattı şu ifadeleri kullandı:

“ Devlet Bahçeli, kendisine çekidüzen verip aklıselim içinde hareket etmesi için CHP’ye ikazda bulunmuştur.  Bahçeli, testi kırılmadan ana muhalefete şefkat tokadı atmıştır. Ana muhalefet partisi CHP ise bu iyi niyetli çağrıya, sözcülerinin her zamanki ölçüsüz ve ayarsız beyanlarıyla karşılık vermiştir.Mesnetsiz, seviyesiz yakıştırma ve isnatlarla Sayın Genel Başkanımıza saldırılmıştır. CHP, bir yandan arkasında okyanus ötesindeki üst aklın durduğu Pensilvanya Kardinali’nin vekilliğine, diğer yandan da Beyaz Saray’ın Türkiye sözcülüğüne gönüllü talip olmuştur. CHP’nin yolu yol değildir. CHP, çıkmaza yürümektedir.”

Yalçın; CHP’lilerin Bahçeli’nin sözlerini “Saray’a veya iktidara destek” olarak yorumlamasına da tepki gösterdi. 

İlgili Haberler