MHP’den Avrupa’ya “seçim” çıkarması!

MHP’den Avrupa’ya  “seçim” çıkarması!
Partilerin gözü yurt dışındaki Türk oylarında. MHP, ilk çıkarmasını 8 kişilik öncü güçle Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre’ye yaptı

MHP’den Avrupa çıkarması

MHP lideri Bahçeli de seçim startını 26 Nisan’da Almanya’ya yapacağı gezi ile verecek. E. Haluk Ayhan, Erkan Akçay, Lütfü Türkan, Şefik Çirkin, Emin Çınar, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Erdem ve Cemal Çetin’den oluşan MHP ekibi, yurt dışındaki Türklerin sorunlarını belirliyor.

Milletvekili Yılmaz, Avrupa’da yaşayan vatandaşların seçimlerden büyük umutları olduğunu söyledi. Yılmaz, “Türklüğün ciddi sorunları var. Türkiye’de emeklilik sorunları var. 3 Mayıs’ta açıklanacak seçim beyannamemizde Avrupa Türklüğü ile ilgili yapacaklarımızı Genel Başkanımız Bahçeli açıklayacak” dedi. 

Bahçeli, seçim startını 26 Nisan’da Almanya’ya yapacağı gezi ile vermeye hazırlanırken, bazı MHP’li vekiller Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarla biraraya geldi  MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Avrupa Türk Konfederasyonları Genel Başkanı ve MYK üyesi Cemal Çetin ile birlikte Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre’de Türk vatandaşlarla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 26 Nisan’da Almanya’ya yapacağı gezi ile seçim startını verecek.

Ciddi sorunlar var

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, teşkilatlar ve federasyon başta olmak üzere işyerlerinde, kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Avrupa’da yaşayan vatandaşların seçimlerden büyük beklentileri olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Türklüğün ciddi sorunları var. Türkiye’de emeklilik sorunları var, THY’den dolayı sıkıntıları var. Bunların çözümünü istiyorlar. 3 Mayıs’ta açıklanacak olan seçim beyannamemizde Avrupa Türklüğü ile ilgili yapacaklarımızı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli açıklayacak.”

Her sandıkta gözlemci

Cumhurbaşkanı seçiminde Avrupa genelinde yüzde 8.5, İsviçre’de ise yüzde 10.5 oranında katılım olduğunu anlatan Yılmaz, vatandaşları sandığa götürmek için Avrupa Türk Federasyonları’nın seferberlik başlattığını açıkladı. Sandık güvenliği ile ilgili olarak federasyonun MHP Genel Merkezi ile birlikte çalıştığını kaydeden Yılmaz, şunları anlattı: “Katılımı arttırmak ve MHP’ye daha çok destek bulmak amacıyla ciddi bir çalışma yürütülüyor. Her sandıkta görevlilerimiz olacak. Bunun yanında sandıkların denetimini kontrol edecek 3 kademeli bir sistem daha oluşturuldu. Hazırlıklar tamam, her sandıkta görevli var, 3 kademeli de denetim sistemi var. Genel merkezimiz de bilgisayar sistemi üzerinden takip edilecek.”

Seçilme hakkı verilmeli

Fransa’da bulunan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, buradaki Türklerin sorunlarını dinlediklerini ve seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi: “Türkiye’de AKP’deki çözülme burada da dikkat çekiyor. İyi netice bekliyoruz. AKP Avrupa Türklüğü’ne seçme şansı veriyor ama oy kullanma şartlarını ağırlaştırmış. Yüzlerce kilometre gidecek herkes. Seçme hakkı olması, Avrupa Türklüğü’nün sorunlarını çözmüyor. Seçilme şansının olması gerekiyor.”