MHP'den kurultay açıklaması

MHP'den kurultay açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkemenin yetkilendirdiği Çağrı Heyeti'nin kurultay tarihini tanımadıklarını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da kurultay kararı alınmasının ardından açıklamalarda bulundu.

 

İşte Semih Yalçınçın'ın açıklamasından satır başları;

Sizin de yakinen bildiğiniz gibi Sayın Genel başkan başta olmak üzere MHP'nin saygıdeğer temsilcileri 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan davadan itibaren her aşamada yargı kararına saygı duyacağını ifade etmiştir. Bu çerçevede Yargıtay'ın almış olduğunu kararın resmi bildirimini beklemeksizin MHP bu kararın ardından genel başkanlık bu kararı benimseyerek saygı duyduğunu ifade ederek bu sonuca ulaşmıştır. Bugün yaptığımız ise sayın Genel Başkanın aldığı kararı MYK'da da onandığını belirtiyoruz. MHP 10 Temmuz'da Ankara Arena'da milletimizin huzurunda yapma kararı almıştır. MHP'nin 47 yıllık geçmişine yakışır bir kongre yapacağız. MYK'da alınan karar budur.

"EĞER BİR KAOS İSTENMİYORSA..."

MHP bu kararını alırken yargı kararının hukuken yerine gelmesi amacıyla almıştır. Bunun ardından farklı sebepler de saymak mümkündür. 10 Temmuz'da MHP olarak yargının kararını yerine getiriyoruz. Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP'nin samimi, partisinin geleceğini düşünen karara herkesin uyması gerekmektedir. 19 Haziran'la ilgili böyle bir karar alındıysa MHP Genel Başkanı başta olmak üzere bu çabaya, 19 Haziran'da yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacağını belirtiyoruz. MHP Genel Merkezi'nin almış olduğu karar seçimli bir genel başkanlık yarışını mümkün kılıyor.

"10 TEMMUZ KARARINI ALMAMIZDAKİ NEDEN..."

10 Temmuz kararını alırken Ramazan ayını da göz önünde bulundurduk. Ramazan nedeniyle kurultay tarihi 10 Temmuz olarak belirlendi. 10 Temmuz'da tüzüğü de değiştireceğiz ardından diğer seçimler de gelecek. Bu Devlet Bahçeli'nin sözüdür.  19 Haziran'da yapılması planlanan kurultay genel merkez olmadan hukuki bir süreç doğurmaz.

"ADAYLARA  SADECE İNCELEME YAPILMIŞTIR"

Sadece inceleme yapılmıştır. Herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bundan sonraki süreç neyi gösterir bilemeyiz.