MHP'den OHAL'e ve müftülerin nikah kıyabilme yetkisine tam destek!

MHP'den OHAL'e ve müftülerin nikah kıyabilme yetkisine tam destek!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kabul edilmesi halinde 5. kez uzatılacak olan OHAL'e ve müftülerin nikah kıyma yetkisi verilmesiyle ilgili yasaya destek vereceklerini açıkladı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, müftülerin nikah kıyması ve OHAL'in uzatılmasıyla ilgiliaçıklamalarda bulundu.

5. kez uzatılması gündemde olan OHAL'le ilgili AKP'ye tam destek vereceklerini söyleyen Yalçın, mütfülerin nikah kıymasıyla ilgili olarak da "büyütülecek bir mevzu değil, laiklikle de bir alakası yok. Müftüler nikah kıyabilir" ifadelerini kullandı.

Semih Yalçın'ın, kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar şöyle:

"OHAL’İN UZATILMASINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Sıcak bir gündem maddesi var. OHAL 5. kez uzatılacak. Hem insan hakları ihlalleri hem de ekonomiye verdiği zarar gibi değişik boyutlarda tartışmalar var. Bugüne kadar gelen her uzatmaya onay verdiniz. Tavrınız değişecek mi? 

Türkiye’nin gerek sınırları ile alakalı gerekse 15 Temmuz FETÖ darbesi ile alakalı problemleri bitinceye kadar olağanüstü hali destekleyeceğiz. Bu uzatma kararında da MHP’nin tavrı daha öncekiler gibi olacaktır. Buradaki hassasiyetimiz 15 Temmuz ile birlikte anormalleşen Türkiye’nin normalleşmesini sağlamaktır.

"MÜFTÜ NİKAHI BÜYÜTÜLECEK BİR MESELE DEĞİL"

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan müftülere nikah yetkisi ile ilgili “İsteseniz de istemeseniz de getireceğiz” dedi. MHP de buz düzenlemeye karşı. Tavrınız ne olacak?

Bu konuya bir açıklama getireyim. Nikahı kim kıyıyor? Belediye başkanı ve görevlendirilen belediye memuru. Nikahı kıyan memurun bir özelliği var mı? Oradaki bir memur arkadaşımızın kıydığı nikahla, müftü de bir memur sonuçta, müftünün kıydığı nikah arasında neden fark arıyorsunuz. Bu laikliği bozmaz.

"MUHALEFET ŞERHİ PARTİNİN DEĞİL MEHMET ERDOĞAN'IN DÜŞÜNCESİ"

Bu konuda komisyona verdiğiniz şerh var ama.  O düşünce Mehmet Erdoğan’ın düşüncesi. Düşüncesini de söylüyor. Bunda engel yok. Ben ise partimin görüşünü söylüyorum. Bu çok büyütülecek bir mevzu değil diye düşünüyorum.

"LAİKLİK ELDEN GİDİYOR DİYE BAĞIRMAYA GEREK YOK"

Müftü de devletin bir memuru. “Kayıt dışı evlilikler olacak” iddiası var ama tam tersi hepsi kayıt altına girecek. Sonuç olarak bu bir akitleşmedir. Akti siz hangi dine inanıyorsanız o şekilde gerçekleştiriyorsanız, buna Türkiye Cumhuriyeti izin veriyorsa mesele bitmiştir. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. “Laiklik elden gidiyor” diye bağırmaya gerek yok.

İlgili Haberler