MHP’den seçim güvenliği özel timi

MHP’den seçim güvenliği özel timi
Seçim güvenliğine önem veren MHP, sandık başlarında özel ekipler görevlendirirken, Genel Merkez’de de sonuçların takip edileceği bilgisayar sistemlerini oluşturdu

MHP’den seçim güvenliği özel timi

Oktay Vural, “Parti olarak seçime tam tekmil hazırız” dedi.  MHP, oy hırsızlığına karşı özel ekip kurdu.

MHP seçim güvenliği için önlemini, hem bilgisayar siteminde hem de sandık başlarında aldı. Genel Merkez’de seçim gecesi sonuçların takip edileceği bütün bilgisayar sistemlerinin hazır olduğunu ifade eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Önemli olan sandık başlarından gelecek olan sonuçlar. Bu sonuçlar sağlıklı gelirse Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelecek verilerle karşılaştırılabilir. MHP olarak sonuna kadar cepheyi terk etmeyeceğiz” dedi.

Hile için uyardı

Oktay Vural, sandık başında görev alacakların tamamının eğitimden geçirildiğini ve özellikle hilelere karşı uyarıldıklarını açıkladı. Verilerin bilgisayarlara girişinde hileler yapılabildiğine dikkat çeken Vural, şunları söyledi: “Bilgisayar oyunlarını da sandıktaki sonuçları takip ederek aşacağız. Sandık bir cephedir. Cephe terk edilmeyecek. Cepheden merkeze giden verileri de bilgisayar sistemi üzerinden takip edeceğiz. Sanal seçmenler yapmış olabilirler. Bunların hepsini sandıkta kontrol etmek gerekiyor. İktidar partisi hangi seçmenin hayatını kaybettiğini, hangi seçmenin askerde olduğunu biliyor. Onların yerine oy kullandırtacaklar. Bizim elimizde bu bilgiler yok. YSK, bütün bu bilgilerin hepsini partilere de vermeli.”  MHP Genel Merkezi’nde seçim gecesi sonuçları takip edecek bilgisayar sisteminin  kurularak çalışmaları test edildi. MHP’nin genel merkezindeki ana bilgisayar Türkiye’deki tüm teşkilatlarla seçim gecesi bağlantı halinde olacak. Bütün veriler tek bir çatı altında toplanacak. Sistem teşkilatlardan gelen verilerle, YSK’dan gelen veriler üzerinden çapraz sorgulama yapacak. Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen veriler anında teşkilatlara yansıtılacak. Teşkilatlar sandık başlarındaki tutanaklardan aldıkları bilgileri genel merkeze iletecek. Aynı zamanda MHP teşkilatları bilgisayar üzerinden YSK’dan verilere görebilecek. Hem genel merkezdeki görevliler, hem de teşkilat görevlileri eş zamanlı olarak sonuçları görebilecek. Sonuçların birbirini tutmadığı sandıklarda seçim kurlarına anında itirazlar yapılacak.