MHP'den yeni af açıklaması

MHP'den yeni af açıklaması
Ankara Gölbaşı'nda partisinin düzenlediği programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Devlet Bahçeli'nin af çağrısı için "Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı ve felsefesine uygun olan bir çağrıdır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisince düzenlenen bir programa katılmak üzere geldiği Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir süre önce "af" konusunu gündeme getirdiğini anımsattı.

Konunun bazı kesimlerce çok farklı noktalara çekilmeye çalışıldığını ifade eden Karakaya, "Bu af sınırlı bir aftır. Terör örgütleri PKK, FETÖ, cinsel istismarcılar, kadın katilleri, çocuk istismarcıları hariç olmak üzere sadece kader kurbanlarına yönelik bir affın yapılması için (Devlet Bahçeli'nin) çağrısı oldu. Biz MHP olarak bu affın yapılmasının ihtiyaç olduğunu ifade ediyoruz. Bu affı bazıları farklı noktalara çekmeye çalışmakta. Bu affın kişi veya gruplarla hiçbir alakası yok. Bu, Milliyetçi Hareket Partisinin başından beri söylediği, bugün de içinde bulunduğu Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı ve felsefesine uygun olan bir çağrıdır" diye konuştu.