MHP'li Açba'dan Akşener'e tam destek

MHP'li Açba'dan Akşener'e tam destek
MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından hakarete uğrayan Meral Akşener'e destek verdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul'da İş Dünyası Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde Meral Akşener'le ilgili olarak "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?" ifadelerini kullanarak büyük tepki toplamıştı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Akşener, TBMM Başkanı Kahraman'a zehir zemberek bir cevap vererek, "Bir kadının soyadının ancak evlilik vasıtası ile değişeceği açık bir gerçek olmasına rağmen, bu kadar alçak ve şerefsiz bir yakıştırmayı yapmışsınız. Böyle bir açıklamayı ancak sizin gibi hukuk fakültesi okumuş, Kültür Bakanlığı yapmış, TBMM Başkanı olmuş ve hayatın 77 yılını geride bırakmış bir belam yapabilirdi" ifadelerini kullanmıştı.

ZİHNİ AÇBA'DAN DESTEK GELDİ

Akşener'e bir destek de MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba'dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Açba, İsmail Kahraman'ın kullandığı ifadenin 'toplumsal edep, ahlak, terbiye ve nezaket kurallarını ayaklar altına almak olduğunu' ifade ederek, 'insan ve İslam' olmakla örtüşmediğini söyledi.

İşte Zihni Açba'nın paylaşımı:

Siyaset; toplumsal, edep, ahlak, terbiye ve nezaket kuralları çerçevesinde toplumu idare etme sanatıdır. 

Bu çerçevenin ihlal edilmesi, toplum nezdinde siyaset kurumunun itibarsızlaştırılmasına sebep olur. Birkaç gün önce sosyal medyadan okuduğum bir haberin konusu da aynen böyle bir şeydi.

"ÇİRKİN BİR BEYAN" 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın; İçişleri eski Bakanı, Milletvekili, TBMM Eski Başkanvekili Meral Akşener ile ilgili olarak, bir iftar masası sohbetinde sarf ettiği söylenen "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu..." şeklindeki ifadesi, işte tam da bu türden, toplumsal edep, ahlak ve terbiye ölçülerini ayaklar altına alan, hiçbir nezaket kuralı ile bağdaşmayan çirkin bir beyandır.

Okuduğum günden bu yana yalanlanması ümidiyle beklediğim bu haber, ne yazık ki bugüne kadar yalanlanmamıştır. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi olarak görev yaptığım bir yıllık süre zarfında birlikte çalıştığımız TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, bu haberin doğru olmadığına dair bir açıklama yapacağı ümidini hala taşımaktayım.

"İNSAN VE İSLAM OLMAK, BU SÖZLERİ YALANLAMAYI GEREKTİRİR"

Bu ümidimi, konunun muhataplarının sayın Meral Akşener ve sayın İsmail Kahraman isimleri veya kimlikleri dolayısıyla değil, "insan ve İslam olmanın" bu yalanlamayı gerektirdiği düşüncesiyle sürdürmekteyim.

Kim tarafından ve kimin için söylenirse söylensin, böyle bir ifadenin; toplumsal edep, ahlak, terbiye ve nezaket kurallarını ayaklar altına almak olduğunu, bir kez daha üzerine basarak ifade etmek isterim."

İlgili Haberler