MHP'li Akçay: CHP'nin 'hayır' demesi ana muhalefet partisine yakışmaz

MHP'li Akçay: CHP'nin 'hayır' demesi ana muhalefet partisine yakışmaz
MHP Grup Başkanvekili Akçay, ilginç açıklamalarda bulundu. CHP'yi sorumluluk almamakla suçlayan Akçay, "Daha çalışmalar başlamadan her yerde hayır diye bağırmaya başladılar. CHP'nin yaptığı ana muhalefet partisi sorumluluğuna yakışmaz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte AKP İlçe Başkanı Mürşit Gedizli de hazır bulundu.

Anayasa değişikliği için Devlet Bahçeli'nin CHP'ye de çağrı yaptığını kaydeden Akçay, "Hatta CHP'ye ayrı ayrı zamanlarda iki kez çağrı yaptı. Fakat CHP bu sorumluluktan hep kaçtı. Daha çalışmalar başlamadan her yerde hayır diye bağırmaya başladılar. CHP'nin yaptığı ana muhalefet partisi sorumluluğuna yakışmaz" ifadelerini kullandı.

"KRİZ ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATILMASIYLA BAŞLADI"

Akçay, mevcut sistem yüzünden Türk siyasi hayatında cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında tartışmalar olduğunu dile getirerek, "Anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla başlayan krizde herkes bedel ödedi. Sadece Ahmet Necdet Sezer ödemedi. 15 Temmuz'u yaşayan bir ülke olarak bu çift başlılığı kaldırarak yeni bir hükümet sistemi ile geleceğe güvenle yürümeliyiz'' şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler