MHP'li arkadaş sen de sor bu soruları

MHP'li arkadaş sen de sor bu soruları

Danışman konuştukça batıyor...

(...)

Ne demişti bu arkadaş?

 "Evet çıkarsa, millet kendi devletini kuracak..."

 * * *

Arkadaş, referanduma 48 saat kaldı ve sana bir fırsat daha veriyorum. Çık mertçe cevap ver:

BİR: 15 yıldır emrinizde olan, 15 Temmuz'dan sonra 30-40 bin kişiyi işinden atarak daha da sağlamlaştırdığınız polis bugün hâlâ bu halkın devletinin polisi değil midir?

 İKİ: 15 yıldır başında sizin bakanınızın bulunduğu Adalet Bakanlığı'na bağlı olan, 15 Temmuz'dan sonra binlerce hâkim ve savcıyı işinden çıkararak sağlamlaştırdığınız yargı bugün hâlâ bu halkın devletinin yargısı değil midir?

ÜÇ: Madem bu devlet halkın devleti değildi, madem 17'nci Türk devletini yıkıp 18'incisini kuracaksın, siz 15 yıldır hangi milletin, hangi halkın devletine hizmet ettiniz? Bir başka halkın mı hizmetindeydiniz?

DÖRT: Ya yüzde 51 hayır derse sen hangi devlette yaşayacaksın? Yıkmaya çalışıp da yıkamadığın 17'nci Türk devletinde mi...

AKP'li kardeşim sen "17'nci Türk devletini yıkmak" için mi evet oyu vereceksin?

MHP'li kardeşim sen de sor bu danışmana, o kem küm ederse, o zaman dön kendine sor:

Sen, verdiği oyla "17'nci Türk devletini yıkacağını" söyleyen, ağzının dediğini kulağı duymayan bu danışmanla aynı fikirde misin... Onun için mi evet diyeceksin....

Ertuğrul Özkök Hürriyet

***

Devlet değil, bir kişi güçlenecek

--------

AKP'nin gazetelere verdiği ilanlar dizisinin dünkü başlığı "Cesur millet, güçlü devlet" idi. (...) bunun pazar günü yapılacak referandum ile nasıl bir ilgisi olabilir? Gözü kapalı bir şekilde "evet" oyu verilmesi istendiği için olabilir mi? Ve buna ne kadar "cesaret" denilebilir?

Referandumun sonucunda Anayasa'yı değiştirme kararı çıkarsa, bu karar devletimizi nasıl daha güçlü kılacak? Birdenbire sahip olmadığımız teknolojileri mi üretir hale geleceğiz? Yeni teknolojiler ile ilgili patent sayımız mı artacak? Topraklarımızın her yerinden petrol mü fışkıracak? Millî gelirimiz otuz bin dolarlara mı gelecek? Ordumuz, dünyadaki hiçbir ordunun sahip olamadığı silahlara mı sahip olacak?

Hayır, bunların hiçbiri olmayacak ve zaten bütün bunlara sahip olabilmek, Anayasa değişikliği ile sağlanabilecek bir şey değil. Öyle olsaydı, herkes anayasasını bir gecede değiştirir, dünyanın en güçlü devleti olmaya soyunurdu.

Referandumda "evet" çıkarsa, güçlenecek olan devletimiz değil, bir tek kişi olacak. O bir kişi o kadar güçlenecek ki, memleketin bütün hâkim ve savcılarını kendisi tayin edecek, Meclis'e ihtiyaç duymadan ülkeyi kararnameler ile yönetir olacak. Yürütme gücü, Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş bir şekilde hem yargıya, hem yasama organına sahip olacak.

Bir kişi, devlet olacak ve o bir kişi de partili olacağı için, Türkiye Cumhuriyeti bir parti devletine dönüşecek. Olacak olan budur: Bir kişi güçlenirken, devletin geri kalan bütün organları zayıflayacak!

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Bahçeli'nin çıkışı her şeyi değiştirebilir

------

...Bahçeli, geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baş danışmanlarından Şükrü Karatepe'nin "eyalet sistemi" hedefi olarak eleştirilen sözlerine tepki gösterdi. Daha doğrusu Erdoğan'ın bu sözlere tepki göstermemesine...

"Benim danışmanım dese" görevden alırım diyerek de Erdoğan'ı en sinirlendirecek şeylerden birisini yaparak ne yapması gerektiğini söyledi; siyasetin yaygın deyimiyle Karatepe'nin "kellesini istedi".

Bahçeli bu durum önümüzdeki iki gün içinde düzeltilmezse "Eyalet sistemine karşı, üniter yapıdan yana olan ülkücüler ne yapacaktır?" diye sorarak, desteğini çekebileceği sorusunu da zihinlere yerleştirdi.

 (...) Bahçeli'nin çıkışı, eğer Erdoğan veya Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bahçeli tarafından kabul edilir bir şekilde toparlanamazsa şimdiye dek "Evet"i önde gösteren bütün anketleri çöpe göndermiş de olabilir; "Hayır" cephesini güçlendirebilir...

Murat Yetkin Hürriyet

***

İngiliz emperyalizmi "Evet" diyor, ya sen!

------

İngiliz Emperyalizminin ciddi gazetesi "The Times"ın Dış Haberler Editörü Roger Boyes, çarşamba günkü makalesinde referandumdan 'Evet' çıkmasının Ortadoğu için olumlu bir gelişme olacağını belirtti:

(...)

Batı Emperyalizmi, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, Ortadoğu'yu ve dünyayı, zorla yeniden düzenledi:

Ama silah zoruyla yapılan bu düzenleme yanlış sonuçlar verdiği için İkinci Dünya Savaşı çıktı...

Ortadoğu'da ise, Emperyalizmin dayatmasına, galip devletlerle birlikte gerçekleştirilen Yunan ve Ermeni işgallerine, emperyalizmin kuklası olan Halifeci güçlerin saldırısına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde karşı çıkarak silahla direnen Anadolu ve Rumeli halkının yepyeni bir devlet kurmasını engelleyemedi.

Biz bu mucizevi tarihsel gerçeği biliyoruz, çünkü bu destanı atalarımız yazdı!

(...)

Neo liberalizme dayalı Neo Emperyalizm elbette Referandum'dan "Evet" çıkmasını ister:

Ortadoğu'da istediklerini kime daha kolay yaptırırlar?

Bir ülkeye mi, bir kişiye mi?

Emre Kongar Cumhuriyet

***

Hâlâ destekleyecek misiniz?

------

... Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ortadan kaldırılacağını" açıkça itiraf etti. (...)  İşte, kafa bu! Aynı kafalar milliyetçiliği de ayaklar altına alıyor "Türklük yok, Türkiyelilik var" diyorlar. Peki, Türkçü, ülkücü, milliyetçi geçinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nasıl oluyor da bu kafaları destekliyor?

Rahmi Turan Sözcü