MHP'li Arzu Erdem'den ilginç açıklama

MHP'li Arzu Erdem'den ilginç açıklama
Bir gazeteye röportaj veren MHP'li Arzu Erdem, ilginç açıklamalarda bulundu. Önce Genel Başkanlığa adaylığını koyan Ülkücülerin ihraç edildiğini söyleyen Erdem, daha sonra "önümüzdeki kurultay isteyen aday olabilir, orada hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Yeni Anayasa teklifinin Meclis'te oylandığı sırada 'pul toplama' skandalı ile gündeme gelen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, referandum sürecini ve MHP içindeki atmosferi değerlendirdi. 

Habertürk Haber Merkezi'nden Kübra Par'a konuşan MHP'li Erdem, "Muhalif hareket dediğimiz hareketi artık konuşmaya gerek yok. Zaten tamamı ihraç edildi, itirazları da reddedildi. Önümüzdeki kurultayda da isteyen aday olabilir, orada hiçbir sıkıntı yok. Liderimizin bir kaygısı yok. 'Hayır çıkarsa, MHP siyasi anlamda zarara girer' gibi bir hesabı da yok" dedi.

İşte o röportaj;

Bu referandumda MHP tabanında kararsızların ve "Hayır"cıların olduğu söyleniyor. Tabanı ne ölçüde ikna edebildiniz?

Öncelikle, biz bu taban kelimesini kabul etmiyoruz. "Hayır" diyenler de bizim dava arkadaşımız, "Evet" diyenler de. Kararsızlar ise sadece MHP'de yok, tüm partilerde var. İktidar partisinin bugüne kadar yaptığı yanlışlara tepkiler var. Liderimiz ve bizler, gerekli uyarıları senelerdir yapmaktaydık. İktidar partisinin yaptığı yanlışları bugüne kadar belki de en acımasızca eleştiren camia bizdik. Bunların tamamı saklı kalmak suretiyle ülkemiz ve milletimiz için zaruri olan bu Anayasa değişikliğinde mutabık kaldık. Milli, üniter yapıyı koruyan, rejim değişikliğine götürmeyen bu Anayasa değişikliği, milletimizi ve devletimizi güçlendirecektir. Yapılan kanuni düzenlemelerde ortak karar MHP ve AKP'nin imzasını taşıyor ama milli bir Anayasa değişikliği noktasında özellikle MHP'nin hassasiyetlerini içerdiğini, AKP'nin de bu noktada bizim istediğimiz noktaya geldiğini söylemekte fayda var.

"Kızgınlık var" dediniz. MHP tabanında sizin AK Parti'yle uzlaşı içinde olmanıza kızgın bir kesim olduğunu mu söylüyorsunuz?

Yok, oradaki kızgınlık bize değil. Tüm "Hayır" diyenlerin aslında bilinçaltında iktidar partisine ve Cumhurbaşkanı'na kızgınlık yatıyor. "İktidar bu kadar hata yaptı, Recep Tayyip Erdoğan bu kadar hata yaptı, biz onun için 'Hayır' vermeliyiz" refleksiyle hareket ediyorlar. Oysa Anayasa değişikliği Recep Tayyip Erdoğan için veya AKP için değil, Türk milleti ve Türk devleti için yapılmaktadır.

"Evet" çıkarsa MHP'yi nasıl bir gelecek bekliyor? AK Parti'yle kurduğunuz bu uzlaşı, sonraki dönemde de devam edecek mi?

"Hayır" çıkmasıyla "Evet" çıkması arasında, MHP'nin siyasi geleceği noktasında bir tartışma yapmak yanlış. "Evet" çıkması milletimiz ve devletimiz için çok faydalı olacak. Dünyaya karşı güçlü bir Türkiye imajı ortaya çıkacak. Şu anda ülkemiz hem dışarıdan hem içeriden kuşatılmaya çalışılmaktadır. Örneğin FETÖ'nün iadesi isteniyor ama Amerika buna direniyor. Bunlara karşı Türkiye'nin yekvücut olduğunu gösterecek bir sonuç ortaya çıkacaktır.

''NE OLURSA OLSUN MHP'NİN GELECEĞİ ETKİLENMEYECEKTİR''

Peki "Hayır" çıkması MHP'nin kaderini olumsuz anlamda etkiler mi? "Devlet Bahçeli için bir çıkmaz olur, muhalif hareket güçlenir" deniliyor.

MHP'nin tek derdi, millet ve devlet için hizmettir. Referadumda sonuç ne olursa olsun MHP'nin geleceğini etkilemeyecektir. "Muhalif hareket" dediğimiz hareketi artık konuşmaya gerek yok. Zaten tamamı ihraç edildi, itirazları da reddedildi. Önümüzdeki kurultayda da isteyen aday olabilir, orada hiçbir sıkıntı yok. Liderimizin bir kaygısı yok. "Hayır çıkarsa, MHP siyasi anlamda zarara girer" gibi bir hesabı da yok. Gösterilmiş olan bir devlet refleksidir, devletin ve milletin geleceğini tesis etme noktasında bir inisiyatiftir. Biz "Önce vatan ve millet, sonra partim ve ben" dedik. İlkemiz ve ülkümüz budur. "Neden şimdi?" diyenlerin bugünkü durumu çok iyi okumaları gerekir. Ben bu yaşıma kadar ülkemizin bu kadar kargaşa içerisinde olduğunu hatırlamıyorum. Bu durumdan ancak güçlü bir devlet yapısıyla çıkabiliriz. 94 yıllık geçmişimizde 65 hükümet kurulmuştur. Bunun da sebebi çift başlılıktır.

İlgili Haberler