MHP'li Erhan Usta bu sözlerin ardından görevden alındı

MHP'li Erhan Usta bu sözlerin ardından görevden alındı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Erhan Usta'nın Meclis'te yaptığı konuşmadaki "Bütçede lüzumsuz harcamalar var ise gözden geçirilmelidir" sözleri dikkat çekti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili verdiği araştırma önergesinin TBMM'de görüşülmesine AKP’li milletvekillerinden 135 ret oyu gelirken; CHP, HDP, MHP, İYİ Parti’den 145 milletvekili kabul oyu vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te çıkan sonucun ardından Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı.

USTA'NIN KONUŞMASINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

MHP'li Erhan Usta, Meclis kürsüsünde 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili yaptığı konuşmayı görevden alınmasının ardından sosyal medya hesabından paylaştı. 

Usta'nın yaptığı konuşmada "Bütçede lüzumsuz harcamalarımız varsa o harcama programları gözden geçirilmelidir. 'Bütçe imkanları iyi değil, ekonomi sıkıntıda, o zaman bu iş kalsın' şeklinde bir yaklaşım olmaz. Bu iş kalmaz." şeklindeki sözleri dikkat çekti.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın açıklamaları şöyle:

'EYT'LİLERİN SORUNLARI BEKLEMEYE BIRAKILAMAZ'

"MHP olarak seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesi için bir taahhütümüz vardı. Bu konunun TBMM içerisinde çözülmesinin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu konuda MHP'yi köşe sıkıştırmaya çalışmak doğru değildir. 'Bütçe imkanları iyi değil, ekonomi sıkıntıda, o zaman bu iş kalsın' şeklinde bir yaklaşımda olmaz. Bu iş kalmaz. Bütçede lüzumsuz harcamalarımız varsa o harcama programları gözden geçirilmelidir. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüşümüz bu şekildedir."

İlgili Haberler