MHP'li İsmail Ok: O sözlerden utanç duyuyorum!

MHP'li İsmail Ok: O sözlerden utanç duyuyorum!
MHP Balıkesir Milletvekili Ok, Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği sözlerden 'utandığını' söyleyen Ok, o sözlerin Türk milliyetçilerini incittiğini ifade etti.

CRITÜRK FM’de Kamil Erdoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Manşet programına konuşan MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, MHP’nin referandum sürecindeki tutumunu değerlendirdi.

GENEL MERKEZ'E ERDOĞAN'A İYİ MUHABBETLER DİLİYORUZ

MHP Genel Merkezi ile tabanının birbirinden farklı düşündüğünü söyleyen Ok, "Taban, partinin tüzüğüne ve ilkelerine sahip çıkmaya devam ediyor. MHP tabanı olarak Genel Merkez'i Erdoğan’la baş başa bıraktık, onlara iyi muhabbetler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAŞKANLIĞI İSTEMEDİĞİNİ 7 HAZİRAN'DA GÖSTERDİ

Milletin Başkanlık sistemini istemediğine değinen İsmail Ok, “7 Haziran seçimlerinde genel seçim de olsa bir başkanlık referandumu yapıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan meydanlarda başkanlık için oy hatta 400 milletvekili istedi. Millet bırakın bu kadarını, tek başına iktidar olacak oyu bile vermedi. Biz parlamenter sistemi savunarak oy istedik. Halk başkanlık sistemi isteyen AKP’yi ilk defa iktidardan etti. 1 Kasım seçimine giderken de AKP kanadı bir daha başkanlık sistemi, anayasa veya rejim değişikliği gibi sözleri ağızlarına almadı” şeklinde konuştu.

TABAN SİZİN YÜZÜSTÜ MEYDANDA BIRAKIR

MHP'li Ok, Bahçeli'nin Başkanlık sistemini gündeme getirmesine tepki gösterek, “Başkanlık sistemine karşı olduğumuzu söyleyerek oy almamıza ve tüzüğümüze rağmen hiç Türkiye’nin gündeminde yokken ve Türkiye’nin o kadar sorunu varken birdenbire kalkıp anayasa değişikliğini gündeme getirirseniz siz kim olursanız olun MHP’nin tabanını kendinizden koparırsınız. Taban sizi yüzüstü meydanda bırakır” değerlendirmesinde bulundu.

“NE PERİNÇEK, NE ERDOĞAN”

Ok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grupta toplantısında söylediği “Doğu Perinçek ile Erdoğan arasında Erdoğan’ı seçeriz” şeklindeki sözlerini de değerlendirdi.

Bu sözleri duymaktan utandığını belirten MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "hedefi Türkiye’yi dünyada lider yapmak olan bir partinin, Genel Başkanının böyle bir tercih sunmasının izahı yok. Bu sözler Türk milliyetçilerini incitmiştir" dedi.

İlgili Haberler