MHP'li Sadir Durmaz: Özerkliğe karşı olduğumuz için yeni Anayasa istedik

MHP'li Sadir Durmaz: Özerkliğe karşı olduğumuz için yeni Anayasa istedik
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Bahçeli'nin ve Balgat yönetiminin yeni Anayasa istemelerine gerekçe olarak 'özerkliğe karşı olmalarını' gösterdi.

Yozgat Büyük Sinema Salonu'nda düzenlenen MHP İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresi'ne katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve en meşakkatli dönemlerinden birinden geçtiğini vurguladı.

BAHÇELİ YÖN GÖSTERDİ

"Siyasetin merkezine millet sevgisini koyan bir hareket ve onun değerli lideri Devlet Bahçeli, öyle bir zamanda, 'Siyasi iktidarı yıpratayım da, isterse Güneydoğu PKK’nın olsun' diyemezdi." ifadesini kullanan Durmaz, Bahçeli'nin, olaylara seyirci kalmak yerine aktif olarak yön göstermeyi tercih ettiğini iddia etti. 

Durmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çok şükür Allah'a, Türkiye’yi 30 yıl, 50 yıl sürecek bir kardeş kavgasından korudu ve Türkiye’yi bölünmenin eşiğinden bu günlere getirdi. İşte bu anayasa değişikliğinin gündeme gelmesinin temel sebebi budur. MHP, daha düne kadar birilerinin PKK ile oturdukları ve içerisinde özerklik olan altı eyalet üstü federasyon, onun üstü başkanlık olan anayasa değişiklik masasını tekmeledi, devirdi ve milli, üniter yapıyı teminat altına alan maddelerin hepsini koruyan bir anayasa değişikliğini Türkiye’nin gündemine getirdi"

İlgili Haberler