MHP’li Şimşek, "İşçi alımları için AKP’den liste gidiyor"

MHP’li Şimşek, "İşçi alımları için AKP’den liste gidiyor"
MHP Mersin Milletvekili Şimşek, İŞKUR'a alınacak işçiler için AKP il başkanlarından özel listeler gönderildiğini ileri sürdü. Şimşek, "Hükümet bu konuda adil davranmalı" açıklamasında bulundu.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, Türkiye İşçi Kurumu (İŞKUR) üzerinden kamuya alınan işçiler için, AKP il başkanlıklarından “özel listeler” gönderildiğini ve bu listeler çerçevesinde kamuya işçi alındığını savunan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, işçi alımlarıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

Şimşek'in açıklamaları şöyle:

AKSİNİ SÖYLEYEMEDİLER

‘'Bu konu kurumsal bir statüye kavuşturulmalı ve işçi alımları noter huzurunda yapılmalı” diyen MHP'li Şimşek şöyle devam etti: “Ben bu konuyu Meclis Genel Kurulu'nda da dile getirdim. ‘Bunun tersini söyleyecek bu salonda bir tane milletvekili yoktur' dedim. Hiçbir AKP'li vekil de aksini söyleyemedi. MHP olarak iktidarın bu konuda adil davranmasını ve Türkiye'de bütün kurumlara yapılan alımlarda şeffaf olmasını istiyoruz. İŞKUR'a işçi alımlarıyla ilgili gerek Milli Eğitim, gerek belediyeler, gerekse orman işletmelerinde vatandaşların beklentisi, alımların şeffaf olarak yapılmasıdır. Bunu kurumsal bir statüye kavuşturup bu alımların tamamının noter huzurunda yapılmasını talep ediyoruz.”

Gelen şikayet üzerine kurum müdürlerini aradıklarında ‘AKP il başkanlarından bize liste geliyor, bunun dışında hareket edemiyoruz' cevabını aldıklarını savunan Şimşek, “Halkın beklentisi işçi alımlarının torpilden uzak olması. Hükümet bu konuda adil davranmalı. Türkiye'de bütün kurumlara yapılan işçi alımlarında şeffaf davranılmalı” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ERİDİ

Asgari ücretin de halen 1.404 lira olduğunu hatırlatan Şimşek, asgari ücretlinin yaşam standardının çok düşük olduğunu bunun yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, “Hükümet seçimlerde asgari ücretlilere ve geçim standardı gelir seviyesinin altında olanlara, 100 liraya ve 250 liraya taksitle konut verileceğini açıkladı. Bunu da bilbordlarda verdikleri ilanlarla, seçim meydanlarındaki vaatleriyle açıkladılar. Bu konutlar ne zaman verilecek” diye sordu.

İŞ GÜVENLİĞİ KAĞIT ÜZERİNDE KALDI

Baki Şimşek, iş güvenliğiyle ilgili çok sayıda yasal değişiklik yapıldığını ancak iş güvenliğinin şu anda kâğıt üzerinde kaldığını söyledi. “Fiilî durumda iş güvenliği yok” değerlendirmesi yapan Şimşek, “Türkiye, iş kazalarında Avrupa'da ve dünyada en ön sıralarda… Sadece kâğıt üzerinde, mevzuata uysun diye alınan iş güvenliği tedbirlerinin hiçbirinin sonuç vermesi mümkün değil. Türkiye işçi ölümlerinde, Avrupa ve dünyada rekor kırmaya devam edecek. Yapı denetim firmaları var. Bunlar demiri, çimentoyu bilmeyen elemanlar çalıştırıyor. Sadece imza atıyorlar. En çok iş kazalarının olduğu inşaatlarda maalesef doğru bir yol izlenmiyor” dedi.

İlgili Haberler