MHP’li vatandaştan Kılıçdaroğlu'na. 50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar sildim hepsini!

MHP’li vatandaştan Kılıçdaroğlu'na. 50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar sildim hepsini!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde kendisine bir vatandaşın “50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar, sildim hepsini. Bu ülkeye kurtarıcı olan seninle Meral Akşener’dir başkanım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İnşallah kurtaracağız” karşılığını verdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de yurttaşların sorunlarını dinledi, bir dizi ziyarette bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halin içinde esnaf ve işçi çocukları için yaptırdığı Münir Özkul Kreşi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ardından da Akdeniz İlçesi’ndeki esnafın sorunlarını dinledi.

"İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIM HOŞGELDİNİZ"

Kılıçdaroğlu, girdiği bir beyaz eşya dükkanında kadın esnaf tarafından “İnşallah Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” diye karşılandı. Gülümseyerek “Durun bakalım” karşılığını veren Kılıçdaroğlu, dükkanda esnaf ile kısa süre sohbet etti.

Mersin’de de gençlerin büyük ölçüde işsiz olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızın önünde, yüz binlere ulaşan işsizlere ait dilekçeler var. Bunu karşılamak mümkün değil tabii ki. Hükümetin bu konuda çaba harcaması lazım. İş alanları yaratması lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz, ama iktidar bunu yapmıyor. İktidar olduğumuzda her şeyi çözeceğiz. Bütün sorunları çözeceğiz” diye konuştu.

“50 YILLIK MHP’LİYİM”

Bir vatandaşın “50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar, sildim hepsini. Bu ülkeye kurtarıcı olan seninle Meral Akşener’dir başkanım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İnşallah kurtaracağız” karşılığını verdi. Ziyaret sırasında bir simit dükkanına giren Kılıçdaroğlu, burada simit yedi ve ayran içti. Kılıçdaroğlu esnafı gezerken kendisine seslenen bir emekli, maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, emeklinin sorunlarını çözeceği sözünü vererek emeklilere verilen bayram ikramiyesi için “Adı ikramiye ama verilen para, para değil” dedi. Kılıçdaroğlu, emekliye en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi gerektiğini vurguladı.

“KONU MANKENİ DEĞİLİZ”

Bir giyim mağazasındaki başörtülü kadın esnafın isteği üzerine Kılıçdaroğlu kendisiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında kadın, “Biz konu mankeni değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine “Hayır efendim siz alın teriyle para kazanıyorsunuz” yanıtını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, benzeri bir fotoğrafı için, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler” ifadesini kullanmıştı.