MHP'li vekilden Başkanlık açıklaması

MHP'li vekilden Başkanlık açıklaması
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, başkanlık sisteminin milletin ve ülkenin menfaatine olduktan sonra evet diyebileceklerini hatırlattı.

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen sabah kahvaltı programında Milletvekili Muharrem Varlı Kozan'daki oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. 

Oda Başkanlarının sorunlarını yanıtlaya Milletvekili Varlı, Başkanlık sisteminin ülkenin, milletin ve vatandaşın menfaatine olduktan sonra evet diyeceklerini, ancak şuan için gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerek ise kendilerinin Başkanlık Sistemine henüz evet demediklerini kaydetti. Başkanlık Sistemi ile ilgili düzenlemenin tüm maddelerinin kendilerine sunulması sonrası, bu düzenlemenin milletin ve ülkenin menfaatine olduktan sonra evet diyebileceklerini hatırlattı.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı; "Biz, parlamenter demokrasiden yana olduğumuzu belirtiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı halkoyu ile seçildikten sonra bir fiili durum başladı. Başkanlık sisteminin bir kalıbın içerisine sığdırılması lazım, henüz başkanlık sistemine destek verdiğimizi ne genel başkanımız ne de biz söylemedik. Eğer üç dört madde ile alakalı herhangi bir değişiklik düzenleme yoksa, ülke ve vatandaşımızın menfaatineyse bununla ilgili değerlendirmemizi yapacağız.

Kamuoyunda bazı kesimler özellikle bunu pompalıyorlar. 2007 yılında TBMM'de bir 367 dayatması vardı. İktidar partisi cumhurbaşkanını seçmek için 367 milletvekilini bir araya getirmeye çalışmıştı. Milletin huzuruna çıkıldı ve millet şuan ki iktidara yüzde 47 oy verdi. Şimdi bir siyasi parti diyor ki ben meclise girmem. Halk bizi neden seçmiş TBMM'yi çalıştırmak için. Daha sonra bizde kendi cumhurbaşkanı adayımızı çıkardık ve 367 dayatmasını kırmıştık o zaman Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilmişti. O zaman CHP bize yine baston oldunuz demişti. Daha sonra HSYK ile ilgili düzenlemeye karşı çıkmıştık. Bu konuda hayır demiştik. Haklılığımız ortaya çıktı. Demokrasiye inanıyorsak eğer halkın seçmiş olduğu iktidarlara ve seçilenlere saygı duymak zorundayız.

Milliyetçi Hareket Partisi her zaman kendi bildiği doğru kararları uygulamıştır. Biz kendi doğrularına inanan ve bu ülkenin menfaati doğrultusunda siyaset yapan bir partiyiz. Birilerine hiçbir zaman vagon veya serpme olmadık. MHP 41 yıldır şerefli ve onurlu bir mücadele vermiştir. Başkanlık sistemi ile alakalı bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Başkanlık sistemi ile ilgili düzenlemeyi bize getirecekler ve bakacağız. Eğer milletin menfaatineyse değerlendireceğiz ama değilse elimizin tersiyle iteceğiz. Ben bu ülkeyi satabilirim, MHP'yi satabilirim ama inandığım bir doğru var o da Devlet Bahçeli ne bu ülkeyi ne de partisini satar" dedi.
 

İlgili Haberler