MHP’li Vural: Listelerde ışınlanmış seçmen var!

MHP’li Vural: Listelerde ışınlanmış seçmen var!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan AKP’ye şok suçlama geldi

Vural: Her yere seçmen ışınlandı

AKP’nin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla ülkenin dört bir yanına sahte seçmen yerleştirdiğini ileri süren Vural, “UYAP üzerinden seçmen listesi oluşturulmuş ve ışınlanan seçmenler var. Parmak boyası da olmayınca sahte kimliklerle oy kullandırma, bununla ilgili böyle bir tezgah hazırlanmışsa doğrusu bu sistem olarak bakıldığında böyle bir şey olursa ne yapılacak?” dedi.

Sorumluları değişti

Oktay Vural, MHP’nin Türkiye genelinde sandıklara 573 bin 231 görevlendirme yaptığını ifade etti. Her sandıkta üye yanında müşahit de görevlendirdiklerini anlatan MHP’li Vural, UYAP’ı kullanarak yapılan sahte seçmene karşı da çaresiz kaldıklarını söyledi. Bir çok yerde ikamet edenler ile birlikte etmeyen isimlerin de seçmen olarak kaydedildiğini belirten Vural, şunları söyledi: “Orda oturmayan seçmenler oraya yazdırılmış. Bu seçmenlerin yerine birilerine mi oy kullandırılacak? 81 ilin UYAP sorumlularını değiştirmişler. Doğrudan doğruya devletin bütün organları AKP için çalışıyor. Sahte seçmen ve oylarla millet iradesini çarpıtma gibi bir tezgah olabilir. Bunları da takip ediyoruz.”

Sistem sorunlu

Seçim bölgesi İzmir’de çok sayıda sanal seçmenin bulunduğunu belirlediklerini kaydeden Vural, askerlik görevini yapanların da bunlar arasında olduğunu söyledi. İtiraz halinde “sehven yazılmış” açıklamasına sığınıldığını vurgulayan Vural, seçim bölgesi İzmir’de de başka yerden gelen seçmenlerin olduğunu ifade etti. Vural, şöyle devam etti: “Bunları seçmenin kontrol etmesi mümkün değil. Bazı yerlerde itiraz ediliyor ama reddediliyor. Yabancı isimli insanların yanlışlıkla yazıldığı söyleniyor. Ne ölçüde doğru. UYAP’a hakim olanlar neyi nereye gönderdiklerini onlar biliyorlar. Acaba askerde olanları da kaydettiler onların yerine mi oy kullanacaklar, böyle olursa ne olacak? Sistemin bu noktada önemli açığı var.”

AKP kaos istiyor

HDP’nin Mersin ve Adana’daki seçim bürolarının bombalanması olaylarına MHP’nin adının karıştırılmasına de sert tepki gösteren Vural, oy oranı düşen AKP’nin ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını bildirdi.  AKP’nin kaosa umut bağladığını ifade eden Vural, “AKP, özellikle de MHP’yi yıpratmak istiyor. Bunlar hep bir algı operasyonu. Amaç halkın muhalefet partisini tercih etmesini engellemek MHP’ye yönelmeyi durdurmak amacıyla tezgahlanan bir stratejinin parçası” dedi.