MHP'li Yalçın, "bu bir başarıdır"

MHP'li Yalçın, "bu bir başarıdır"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, referandum sonuçlarını değerlendirdiği yazılı basın açıklamasında, "MHP'nin başlattığı süreç adım adım gerçekleşti. Bu bir başarıdır ve görülmesi gerekir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, referandumunda kesin olmamakla birlikte sonuçların açıklanmasının ardınan yazılı bir açıklama yaptı. 

Yaptığı yazılı açıklamada Ankara, İstanbul, Adana, Mersin gibi büyükşehir belediyelerinin kaybedildiği referandum sonuçlarını değerlendiren Yalçın, "Bu bir başarıdır ve böyle görülmedilir" dedi. 

Yalçın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BU BİR BAŞARIDIR VE GÖRÜLMESİ GEREKİR

MHP’li Yalçın, referandum sonucunun ekranlarda  “başarısızlık” olarak yansıtıldığını belirterek, “Bunun neresi başarısızlıktır?” diye sordu. “16 Nisan referandumunda başarısız olan ve kaybeden, yanlış hisselere yatırım yapmayı sürdüren siyaset simsarları olmuştur” diyen Yalçın, “Kaybettikleri için de dün ekranları umutsuzca kirletmişler, MHP’nin başarısını gölgelemek için amaçsızca çırpınmışlardır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ve MHP’nin 11 Ekim’den bu yana ortaya koyduğu tutarlı duruşu hazmedemedikleri için çektikleri politika kabızlığı, yüzlerine ve sözlerine yansımıştır” ifadelerini kullandı.

Asıl olanın Milliyetçi Hareket Partisinin 11 Ekim 2016 tarihinde başlatmış olduğu sürecin, adım adım gerçekleşmesi ve milletten onay alarak yeni bir dönemin başlaması olduğunu belirten Yalçın, “Bu bir başarıdır ve görülmesi gerekir” ifadesini kullandı.

REFERANDUMDAN SİYASİ SONUÇLAR ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK, VAHİM BİR HATADIR

“Halk oylaması sonuçlarından siyasi kutuplaşma mesajı okumak cinnettir. Gerek ‘Evet’ gerekse ‘Hayır’ oylarının bileşenlerini doğru tahlil etmek, iyi okumak icap eder. Referandumu siyasi partilerin geçmişte aldıkları oylar açısından değerlendirmek ve buradan siyasi sonuçlar çıkarmaya çalışmak, vahim bir hatadır. Deyim yerindeyse tekeden süt sağmaktır.”

 

İlgili Haberler