MHP’nin herhangi bir gündemi yok!

MHP’nin herhangi bir gündemi yok!
Prof. Dr. Üçüncü, MHP’nin 15 Temmuz sonrasında izlediği politikanın siyasi parti davranışının dışında olduğunu yazdı.

Prof. Dr. Kemal Üçüncü, 15 Temmmuz’daki FETÖ’cü darbe girişimi sonrasında MHP’yi analiz etti. Üçüncü, MHP’nin herhangi bir politikasının olmadığı gibi gündemdeki konulara çok uzak kaldığını belirtti.

İşte Üçüncü’nün o yazısı:

YOKLAR PARTİSİ MHP

MHP'nin 15 Temmuz sonrası süreçte devletin bekası hassasiyeti yerindedir, değerlidir ve anlamlıdır. Velakin bu destek koşulsuz bir siyasi desteğe dönüşmüş durumdadır.

Siyasi partileri birbirinden ayıran politikalarıdır. Yoksa bir işlevleri kalmaz.

Yenikapı ruhundan ısrarla bahseden Bahçeli üniversitelerde ilk sıraları alan milli eğilimli adayların atanmayıp ısrarla AKP partizan kadrosuna temayül gösterilmesi meselesine neden ses çıkarmıyor?

Oysa bu tam da Yenikapı ruhunu ihlal eden bir durum değil midir?

150 yıllık askeri akademik kurumların bu büyük birikimin heba edilmesi karşısında pek az aydının dışında ciddi bir itiraz ve teklif olmadı maalesef. Bu konuda özellikle MHP'nin suskunluğu biz seçmenleri ve aydınlar tarafından tasvip edilmiyor.

MHP'nin bir siyasal dili artık yok, dış politika, Türk dünyası gündeminde yok.

Muhalefetin konuşamadığı, antidemokratik usul ve yöntemlerle tarassut altına alındığı, tabanın dikkate alınmadığı, aydınlara sırt dönülen bir siyasal partiye parti denilebilir mi?

Milli devlet milli düşünce milliyetçilik hukuk devletini, demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini kuran rejimin adıdır.

Mevcut yapı laik bir cemaati andırıyor. Farklı görüşlerin ifade edilemediği, tartışmanın olmadığı, hiyerarşik, disiplinli yapılar cemaat veya militer yapılardır.