MHP'nin komitacıları

Balgat Komitacıları MHP'yi eritmek, yok etmek için ellerindeki bütün imkânları kullanıyorlar.

Dört il teşkilâtını kapatmışlar. Koca koca illeri, "Kapattım!" demekle kapatabilir misiniz?

Kimsiniz siz?! Kimin adamı/adamlarısınız?

Balgat'ta sağduyu sahibi kimse yok mu? Hiç itiraz eden bir ses çıkmıyor mu? Herkes mi komitaya dâhil! Yoksa hava puslansın, biz ortaya çıkalım mı, diye bekliyorlar?

Türkiye Millî Mücadele'den daha zor bir dönem geçiriyor. Dışarıda kuşatılmış, içeride vurulmuşuz.

1970'lerde İkinci Millî Mücadele'de halka öncülük etmiş Milliyetçi Hareket'te, muhterisler, üç kuruşluk dünya için yerlerini koruma kaygısındalar. Balgat yolunu kapatmak için dağları, köprüleri, geçitleri berhava ediyorlar!

Yazıklar olsun size!

Bu Hareket'te, yediden yetmişe herkesin emeği vardır. Şehitlerin sırtına basıyor, onların kemiklerini sızlatıyor, ailelerinin ahlarını alıyorsunuz.

O makam sizlere kalmayacak!...

Muhteris komitacılar, ihtirasları için MHP Genel Başkanı'nı kullanıyorlar, onu zora sokuyorlar ve hatta sağlığıyla oynuyorlar.

Nerede onbinler nerede yüzbinler? Balgat çoktan protestolara sahne olmalıydı.

MHP'yi biz yönetiriz, deyip ortaya çıkanlar, lâfla MHP'nin yönetilemeyeceğini bilmelidirler. Yenik yönetimi geriletecek, hukukî zemine çekecek, imza toplamaktan başka girişimler de yapılmalı. Birkaç televizyon, birkaç röportajın yetmeyeceği ortada.

Ülkücü Hareket'in gerilemesi, ülkenin geri gitmesi, yenilmesi demektir.

Balgat Komitacıları, MHP'yi,  hâliyle Türkiye'yi çökertmeye azimliler.

Ülkesini seven mesuliyetinin farkına varmalıdır. Asla komitacılara fırsat verilmemelidir. Hukuk ne ise, teamül ne ise her yol denenmelidir. 

Komitacılar, kendi makamları için ülkeyi ateşe veriyorlarsa, Milliyetçi Hareket'e sahip çıkanlar, cesur olmak zorundadırlar. Ateşe karşı durulmalı ve Balgat Komitacıları'na gerektiği gibi ders verilmeli, gerçekler halka bir bir anlatılmalıdır.

MHP kimin çiftliği? Keyfince, bu ili, şu ilçeyi görevden aldım, diyebilir misiniz? İl, ilçe yöneticileri düşmanla işbirliği mi yapıyorlar? Başka partiye mi çalışıyorlar? Sizin gibi, tembelliği itiyat mı edinmişler? Hepsi MHP'nin içinden yetişmiş, mücadelesini vermiş, belki birçoğu ülkesi için Cunta'nın, sair iktidarların hışmına uğramış, belki yakınlarını şehit vermiş insanlardır.

Balgat mukîmleri kimsenin gururuyla oynayamaz.

Balgat mukîmleri keyfimin kâhyası mısın, istediğimi yaparım; astığım astık, kestiğim kestik, diyemez.

Halk sizin komitacılığınızı görmüyor mu sanıyorsunuz.

Ülkeyi bu iktidara, bu Saray'a teslim eden sizsiniz! Sizin halkın sesine kulak tıkamanız, MHP'yi şahsî malınız gibi kullanmanız yüzünden Hareket bu hâle geldi.

PKK bile sizin önünüzde! Meclis'te, kapı eşiğinde oturanlar sizler misiniz, PKK'lılar mı?

Halk MHP'ye sahip çıkmalıdır. Komitacılar deşifre edilmeli, kimsenin yüzüne bakamaz hâle getirilmelidirler.

 

Yazarın Diğer Yazıları