MHP'ye Wilders rolü mü?

Hollanda'da aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, "15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından üzüldüğünü söyledi..." Daha önce de "Kur'an yasaklansın" demişti. Bu adamın zihniyeti, geleneksel Batı'yı yansıtıyor. Söyledikleriyle Müslüman kimliğinin damarına basıyor.

Hollanda; yapısı, uygulamaları ve tarihsel geçmişiyle sömürgeci bir ülke. Afrika'yı iliklerine kadar sömürenlerin en başında geliyor. İslam'a düşmanlığı ise aslında Türklere düşmanlığı ile özdeş. Çünkü onun zihninde İslam, eşittir Türk demek.

Neden böyle?

Çünkü Türk, İslam'ı Avrupa'nın ortalarına kadar taşıyan gücün adı. Avrupa'nın Kudüs'ü zapt etme planının önündeki büyük engel. Haçlı ordularının aşamadığı baraj...

Hatta?

Selahaddin Eyyubi ile birlikte düşünürsek Kudüs'ü geri alan toplum.

Kısacası İslam demek Türk demek, Türk demek İslam demek...

Hollanda bu adamı, kendi toplumuna ayar versin diye destekliyor olmalı. Avrupalı, aynı zamanda Hollandalının geçmişini (tarihsel bilinci) uyaracak sivri birine ihtiyaç yok mu sizce?

Var!

İşte o ses, bu ses..

Dolayısı ile Geert Wilders, sadece parti lideri değil, aynı zamanda siyasete ayar veren bir görevli..

MHP'ye Wilders işlevi

Türkiye'de aynı işlevi Bahçeli üstlenmiş gibi...

İktidar olmak hesabı yok.

Tıpkı Wilders gibi siyasetin boşluğunu doldurup, milli damarı canlı tutma görevini üstlenmek istiyor. Dikkat ederseniz asla çok oy peşinde değil. Sorumluluk almaktan hoşlanmıyor. İktidar teklifleri geldiğinde görev üstlenmek kendisine ağır geliyor... Dolayısı ile siyasi program yaparak iktidara gelmek gibi bir derdi yok.

Bunu fark eden kimi gazeteciler kendisine "AK Parti'nin yedeği oldu" suçlaması yapıyor. Bu suçlamalar karşısında şimdiye kadar canhıraş bir çığlık, güçlü bir itiraz sesi duydunuz mu?

Duymadık.

Bu durum, ister istemez bizde sanki duruma razıymış hissi uyandırıyor..

Geert'i Hollanda bilerek besliyor.

Hollandalı Geert Wilders, Hollanda Devleti'nin finanse ettiği bir parti olabilir... Hatta el altından desteklediği, "Bırak yapsın. Çok güzel söylüyor. Bizim söyleyemediklerimizi dillendiriyor" deyip önünü açtığı bir parti de olabilir.

Çünkü Batılıların buna ihtiyacı var. Kendi ülkelerinde demokrasinin ve ekonomik rahatlığın uyuttuğu bilişsel hücreleri canlandıracak, insanları şok sözlerle kendine getirip ayıktıracak birine ihtiyaç var.

MHP, nötralize ediliyor.

MHP'ye de bu rolü vermek istiyorlar...

"Silinip gitme, yok olma, çünkü Türk Milliyetçilerine, onun toplumsal bilinci uyandıracak siyasal gücüne ihtiyacımız var, ancak sakın iktidar olmaya da kalkma. Kontrpiyede kal."

MHP Türk Dünyasında görevini yapmadı... Başkalarına bıraktı.

Erciyes'te de yapmadı...

Türk Kurultaylarını etkisizleştirdi.

Kendi kontrolündeki yayın organlarının gücünü içe dönük kapalı yayına dönüştürdü.  

Durumu fark edip itiraz edenleri de FETÖ'cü ilan ederek, dışlamaya ve karalamaya ve kendi parti içi statükosunu korumaya çabalıyor...

Türk milliyetçi hareketi, bunu hak etmiyor. Çünkü Türk milliyetçi hareketi, Kurtuluş Savaşıyla ülkeyi kurtaran, kuran ve var eden dinamizmi içinde barındırıyor.

Ülkücülere FETÖ operasyonları sürerse bilin ki nedeni budur: MHP'yi kontrol edecek güce bırakmak. Düzen dışına çıkarmamak.

Yazarın Diğer Yazıları