Microsoft'a Nokia öfkesi!

Microsoft'a Nokia öfkesi!
Finlandiya hükumeti, Microsoft'u Nokia konusunda verdiği sözleri tutmamakla suçluyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla akıllı telefon biriminde yine bir yeniden yapılanmaya giderek 1.850 kişiyi daha işten çıkaracağını açıklamıştı. Bu işten çıkarmaların büyük bir kısmını ise Microsoft bünyesindeki Nokia'nın Finlandiya'daki çalışanlarının oluşturacağı ve dolayısıyla yazılım devinin bu ülkedeki mobil projelerine bir son vereceği ortaya çıktı.

Microsoft'un bu hamlesinin ise özellikle Finlandiya hükümetinin bazı üyelerini rahatsız ettiği belirtiliyor. Zira hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Microsoft, bundan iki yıl önce Nokia'nın Cihazlar ve Hizmetlet birimini satın aldığında Finlandiya'yı operasyonları için bir merkez haline dönüştürme ve hatta bu ülkede bir veri merkezi inşa etme sözü vermiş. Fakat bu iki yıllık süre zarfında bu sözlerin hiçbirinin gerçekleşmediği de ortada.

Halihazırda bazı ekonomik sorunlar yaşamaya başlayan Finlandiya'da ise hükümetin bunun faturasını Microsoft'a kesmeye başladığı anlaşılıyor. Hükümetin bu açıdan çok da haksız olmadığı da bir gerçek. Zira, Fin ekonomisine birçok şey vadeden Microsoft'un bu sözlerini yerine getirmemesi firmanın ülkedeki ekonomik sorunlarda bir payı olduğu anlamına gelebilir.