Microsoft'tan, Cortana atağı

Microsoft'tan, Cortana atağı
Microsoft'un sanal asistanı Cortana, geliştirilecek yeni özelliklerle daha "kişisel" olacak.

Apple'ın Siri'si, Google'ın Google Now'ı ve Microsoft'un da Cortana'sı dijital asistan olarak hizmet veriyor. Ancak elbette bu sanal asistanların her biri, gelecekte yapabilecekleri işler düşünüldüğünde, şimdilik emekleme aşamasında. Microsoft Cortana, her ne kadar henüz ülkemize teşrif etmiş olmasa da, özellikle Windows 10'un yeni özellikleriyle beraber yeni yetenekler kazandı. Ancak bunlar yalnızca bir başlangıç. Microsoft, Cortana'yı geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Şirket, buna ilişkin yeni bir patent de almış durumda.

Henüz ortaya çıkan patente göre Microsoft, Cortana'nın daha "insancıl" tepkiler vermesi için uğraş veriyor. Patente göre kişisel bir karşılama sistemi üzerinde çalışan Microsoft, bir dizi algoritma ile Cortana'nın birbiri ile ilişkili eylemler içinde bulunmasını tasarlıyor. Bununla, Cortana'nın aynı gün iki defa aynı mesajla kullanıcıyı karşılamasının önüne geçilecek. Böylece kullanıcıya aynı gün içinde iki defa aynı mesaj iletilmeyecek.

Cortana'nın cevaplarını, birbirini takip eder şekilde kullanıcısına iletmesi bekleniyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcının doğum gününde "Mutlu Yıllar" dileğinde bulunan Cortana'nın, günün ilerleyen saatlerinde kutlamayla ilişkili olarak," Umarım harika bir gün geçiriyorsundur," mesajı vermesi isteniyor.

Microsoft, algoritmayı bu temel üzerine inşa edecek. Elbette Cortana'nın bu süre içinde gelişmesi için kullanıcısından faydalanacağı da bir gerçek. Yani Cortana, sizin hakkınızda çok daha fazla bilgi isteyecek.