Millî Eğitim Bakanı Özer matematik seferberliği başlattı

Millî Eğitim Bakanı Özer matematik seferberliği başlattı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla "her yerde matematik" anlayışıyla başlatılan matematik seferberliğinin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrenciler ile el ele yeni bir yola girmenin, gelecekle ilgili yeni bir adım atmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Salondaki coşkuya dikkati çeken Özer, bunun bir seferberlik değil şenlik olduğunu kaydetti. Özer, bu yılın ocak ayından itibaren hazırlıkları yapılan matematik seferberliğinin başlatılmasına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Matematik seferberliğinde matematik atölyeleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi, öğretmen eğitiminin dijital platformu gibi bir sürü paylaşım var. TÜBİTAK''tan yükseköğretim kurumlarına, UNICEF''e kadar ülkemizin tüm müktesebatını bu süreçte aktif olarak kullanmak istiyoruz. Birlikte yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz? Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının da matematik öğretimi olduğuna inanıyorum. Bunu bir retorik olarak söylemiyorum, çünkü matematik hepimize lazım. Matematik sadece sayısal eğilimi olan öğrencilerimize değil, sözel eğilimi, eşit ağırlık eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik her insan için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor, hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için. İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. Bu, adım adım 81 ilimize 922 ilçemize yaygınlaşarak, çok güzel başarı hikayeleri ortaya çıkacak. Buna kalbî olarak inanıyorum."