Millet 'İYİLİK Kervanı’nı kucakladı

Millet 'İYİLİK Kervanı’nı kucakladı
Yerel seçim öncesi Türkiye’nin dört bir yanına dağılan İYİ Parti heyetleri,gittikleri her il, ilçe ve köylerde büyük ilgi görüyor. Heyet üyeleri, vatandaşların ve kan ağlayan esnafın sorunlarını dinleyip notlar alıyor.

Gökay Mert Akşit / YENİÇAĞ

İYİ Parti Milletvekilleri, Kurucular Kurulu Üyeleri ve GİK Üyeleri'nin "İYİLİK Kervanı Yollarda" projesi  kapsamında il gezileri sürüyor.  

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, GİK Üyeleri Fatma Kamiloğlu, Gökhan Beker, Burcu Akçaru, Kurucular Kurulu Üyeleri Sevinç Gümüş ve Şahin Arslantaş'tan oluşan heyetin dünkü durağı Düzce oldu.

Heyet, İYİ Parti Düzce binasında partililerle ve basınla bir araya geldi.

duzce-ticaret-(1).jpg

Heyet adına Hayrettin Nuhoğlu söz alarak partililere ve basına seslendi.

Nuhoğlu, "AKP yüzde 8'e yakın oy kaybetti. CHP şartlar ne olursa olsun iktidar olamayacağını bir kez daha gösterdi. HDP, Türkiye'nin partisi olmayacağını gösterdi. MHP de iktidar olmak gibi bir niyeti olmadığını gösterdi. Geriye sadece İYİ Parti kaldı. İYİ Parti, her türlü engellemelere rağmen yüzde 10 oy alarak köprünün başından tutmuştur. Şimdi biz mahalli seçimlerde yeni bir başarı göstermek istiyoruz. Ve bunun için 'İYİlik Kervanı Yollarda' diye bir proje başlattık" dedi. 

fqw.jpg

İl binasından çıkan heyetin ilk durağı Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ydi. İYİ Partilileri, oda başkanı Ertan Taşlı karşıladı. Burada ekonomiye dair kısa bir sohbet eden kalabalık daha sonra ayrıldı. 

İYİ Partililerin bir sonraki ziyareti Düzce Sanayi ve Ticaret Odası'na oldu. Heyeti, yönetim kurulu başkanı yardımcısı Ümit Ülgen karşıladı. Ülgen, "Dolar ve Euro kuru bizi sanayi anlamında çok etkiliyor. Bizi her arayan söze 'AK Partiliyim ama' diye başlıyor. Tamam AK Partili de olabilirsiniz maliyeti bize fazla ne yapalım?" ifadelerini kullandı. 

feefww.jpg

Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekilleri, GİK Üyeleri ve Kurucular Kurulu Üyeleri'nden oluşan topluluğun bir sonraki adresi ise Esnaf ve Sanâtkarlar Odaları Birliği'ydi. Burada genel Başkan Mustafa Kayıkçı'yla küçük esnafa dair sohbet ettiler. Kayıkçı, ekonomideki durumun anlık bir durum olmadığını belirterek, "Bir kriz olduğu doğru. Ama biz küçük esnaf olduğumuz için bu durum en son bize yansır.  Şu anki kriz papazla ilgili bir durum değil. Bu ülkeden ne papazlar gitti?" dedi. 

dwqdwq-001.jpg

İYİ Partililer, en son ziyaretini Düzce Ziraat Odası'na gerçekleştirdi. Üyeler adına konuşan Ramazan Öztürk tarım politikalarından ve çiftçinin yaşadığı zorluklardan dert yandı. Öztürk, "Fındıkta çok büyük sorunlarımız var. Önceliğimiz fındık. Dolar artışından sonra fiyatlarımız iyice eridi. Biz çiftçiler olarak üretmek istiyoruz. Bu şartlarda nasıl üretebiliriz? Madem kur artıyor. Dışarıdan ithal edilen hayvanlar dövizle gelmiyor mu? Niye buna devam ediliyor?" ifadelerini kullandı.