Milleti aldatma devam ediyor!

Milleti aldatma devam ediyor!
Antalya’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile biraraya gelen cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir parti lideri gibi sert açıklamalar yaptı.

Milleti aldatma devam ediyor!

Seçim sürecinde kendisine yapılan bağışları açıklamayan Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren İhsanoğlu, “Erdoğan, seçim çalışmalarını devlet imkanlarıyla yürütüyor” dedi. Seçimlerin 30 güne sıkıştırılmasını da eleştiren İhsanoğlu, tuhaf bir kampanya süreci yaşandığını söyledi. Türkiye’nin aldatılmaya devam edildiğini belirten İhsanoğlu, “Bir ülkede adalete olan güven sarsıldığı sürece o ülkede huzurdan, istikrardan bahsetmem mümkün değil. Siyasetin yargı üzerinde etkisinin olmaması lazım, siyasetin yargıya müdahale etmemesi lazım” dedi. 

Tuhaf bir seçim
“Hakk’ın bildiğini kuldan saklamanın” bir Müslümanın şiarı olmaması gerektiğini belirten İhsanoğlu, “Hakk’ın bildiğini halkın da bilmesi lazım. Çünkü bunun hesabı sırf bugün yarın değil, öbür dünyada da var” diye konuştu. Dünyanın en tuhaf seçim sürecini yaşadıklarını söyleyen İhsanoğlu, şunları söyledi: “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim olmaz. Amerikanvari seçim iddiasındayız ama bu seçimi, 30 güne sıkıştırdık. Bağış ancak 9 bin lira olabilir. 9 bin lira yerine 10 bin lira verseler, veren de ceza alır alan da ceza alır. Böyle tuhaf bir kampanya. Devlet hiçbir kuruş vermiyor. Devlet, 2 adaya hiçbir kuruş vermiyor. Bir aday devletin büyün imkânlarını kullanabiliyor. Uçaklarını kullanıyor, helikopterlerini kullanıyor.” 

Temel su alıyor
“Türkiye’nin kaderi bu; gerçekler ters düz yapılarak millet aldatılmaya çalışılıyor” diyen İhsanoğlu, şöyle dedi: “Devlet 12 senedir sizin elinizde, vesayetten bahsediyor. En mühim mesele adalet sistemidir. Adalet mülkün temeli diye biz söz vardır. Mülk ne demektir? Mülk devlet demek, mülk varlık demek zenginlik demektir. Ama bu varlığın, bu devletin, bu milletin temeli çürükse çöker. Maalesef öyle bir noktaya geldik ki bu temel su aldı. Politikası ile bu temel çürümeye başladı. Siyasetin yargı üzerinde etkisinin olmaması lazım, siyasetin yargıya müdahale etmemesi lazım.” 

Minnet değil hizmet
“Siz ‘ben şunları bunları yaptım’ diyerek minnet ederseniz o hizmetin hayrı olur mu? O insanlar sizi tutar mı, sever mi?” diye soran İhsanoğlu,  “Türkiye bunu istiyor. Bizim vatandaş olarak, 76 milyon insan olarak kavgasız, gürültüsüz hayatımız devam ediyor. Herkes aynı fikirde mi olacak? Hayır. Farklı fikirlerde, farklı siyasi görüşlerde olacak. Ama huzur içerisinde, sulh içerisince olacağız” diye konuştu. Hanife Açıkalın