Milletin önüne kan gözyaşı koydular!

Milletin önüne kan gözyaşı koydular!
Kılıçdaroğlu, “Ülkenin huzurunu sağlamazsam durmanın, kalmanın, siyasetin bir anlamı yok ki” dedi

Kılıçdaroğlu: Başaramazsam çeker giderim

Ardahan’dan Erzincan’a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi terör belasından kendileri dışında hiçbir partinin kurtaramayacağını söyledi. “Ne oldu da 1 Kasım’da yeniden sandığa gidiyoruz” diye soran CHP lideri, “Terör tırmandı, dolar yükseldi, faizler yükseldi niçin?” diye konuştu.

 

Milletin önüne kan gözyaşı koydular!

Kars, Ardahan ve Erzincan’da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye, terörü azdıran AKP’nin iktidar hırsı yüzünden yeniden seçime gitmek zorunda kaldı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’ta, yağmur altında esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla konuştu. Partisinin Halitpaşa Caddesi’ndeki seçim bürosunu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada 1 Kasım’da Kars’ın tarih yazacağına inandığını söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “hükümetin, terör sorununun çözümü için Oslo’da yaptığı görüşmelerde, terör örgütüne kabul edilemez vaatlerde bulunduğu ve bunun belgelerini açıklayacağı” yönündeki beyanının hatırlatılması üzerine, “Açıklandı. O belgeler açıklandı. Televizyonlarda, gazetelerde yer aldı” diye konuştu. CHP lideri şunları söyledi: “Türkiye’de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun. Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdursa bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorsa oy verecekleri tek parti var, o da CHP’dir. AKP, 13 yılda çözemedi, ben 4 yılda çözeceğim diyorum. Türkiye’yi terör belasından, Orta Doğu bataklığından kurtaracağım. Yazık, günah bu ülkeye.”

Şantaj yapıyorlar

Daha sonra Ardahan’da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin AKP’nin iktidar hırsı nedeniyle yeniden seçime gitmek zorunda kaldığını ileri sürerek, “Terörü azdırdılar, kan ve gözyaşını milletin önüne koydular. Diyorlar ki, ‘Ya bana 400 vekil vereceksin ya da her seferinde seni sandığa götüreceğim.’ Ben de sizden bir şey istiyorum, madem ki size şantaj uygulanıyor, siz de onları sandığa gömün, bir daha da bu lafı etmesinler” dedi. Türkiye’nin önemli sorunu olen terörü ortadan kaldıracaklarını, ülkeye huzur ve refah getireceklerini vaat eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Türkiye’yi terörden kurtaracağız. Bu ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum. AKP’nin 13 yılda yapamadığını ben 4 yılda yapacağım. Kardeş kanı akmayacak bu ülkede, hepimiz huzur içinde yaşayacağız.”  CHP olarak hiçbir zaman etnik kimlik ve din üzerinden siyaset yapmadıklarını vurgulayan CHP lideri, “Kim etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa onlara oy vermeyin” diye konuştu.

Başaramazsam giderim

Ardahan’dan Erzincan’a geçerek partisinin düzenlediği mitingde vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, CHP dışında terör belasından Türkiye’yi hiçbir partinin kurtaramayacağını yineleyerek, “Bu terör belasından kurtulmak istiyorsanız, artık adresi değiştireceğiz. Ben öyle ‘13 yıl yetki verin’ demiyorum, 4 yıl yetki vereceksiniz, 4 yıl içinde ben ülkenin huzurunu sağlamazsam zaten giderim, durmanın, kalmanın bir anlamı yok ki, siyasetin bir anlamı yok ki” dedi. “Ne oldu da 1 Kasım’da yeniden sandığa gidiyoruz” diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Terör tırmandı, dolar yükseldi, faizler yükseldi niçin? ‘Niye bana 400 milletvekili vermediniz’ diye.  Millet vermiyor kardeşim, millet vermiyor diye illa sandığa mı götüreceksin? Ben bugüne kadar hiçbir vatandaşıma niye şu partiye ve ya bu partiye oy verdin diye asla sitem etmedim çünkü ben demokrasiye inanıyorum. Ülkenin sorunları var bu sorunları çözmemiz gerekiyor.”