Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'ek gösterge' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan 'ek gösterge' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerin 3 bin 600 ek gösterge talebini karşılamalarının zor olduğunu söyledi.

Bir gazeteye konuşan Bakan Yılmaz’a öğretmenlerin ısrarla talep ettiği “öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi” talebine verdiği cevapta, “Bizim 1 milyon öğretmenimiz var. Bu nedenle öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi maliyetli bir konu. Ama Maliye Bakanı Naci Ağbal olur derse hemen harekete geçebiliriz. Ancak maliyeden bu konuda olumlu bir işaret yok” dedi.

Eğitim-Iş Genel Başkanı Mehmet Balık ise Bakan Yılmaz’ın 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili yanıtını şöyle değerlendirdi: “Öğretmenler olarak 3 bin 600 ek gösterge için Milli Eğitim Bakanlığına yüz bin imza ile başvurduk. Ama hükümet talebimizi gündemlerine bile almadı. Eğitim çalışanlarının durumu ortada. Yaşam standartı çok düşük. Emekliliklerinde geçim sıkıntısı çekiyorlar. Eşi çalışmayan bir eğitim çalışanı emekli olduğunda çok zor şartlarda yaşamını sürdürebiliyor. Eğitim çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmezse gelecekleri güvencede değil.”

Öte yandan, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Twitter hesabı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığını ve Bakan İsmet Yılmaz’ı eleştirdi. MEB’in Mülakat Bakanlığı haline geldiğini belirten Koncuk şu açıklamaları yaptı:

 “Ben bu MEB’i anlayamadım. Bu kafayla gidildiği sürece donanımlı hiç bir kişi yönetici olmak istemeyecek. MEB=Mülakat Bakanlığı haline geldi. MEB’in bu ucube anlayışı eğitim öğretimin önündeki en büyük engeldir. Sayın İsmet Yılmaz’a soruyorum, sizin için bilgi ve donanım ne demektir? Önce müdürlük mülakatı icat eden MEB, ardından öğretmenliği, müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığını da mülakat bataklığına soktu. Adam gibi bir mülakat yapılsa, kuralları tam oluşturulsa, adil bir ölçüm metodu uygulanabilse sözüm olmayacak, ancak tam bir rezalet yaşanıyor. Sayın Yılmaz, daha önce müdür mülakatlarında oluşturulan listeleri hiç mi duymadınız?

Hazır listeye itiraz eden komisyon üyesinden haberdar mısınız? Yazılı ile yönetici atamasından herkes memnun iken, hangi sebep ve kimlerin isteği ile müdür yardımcısı atamasına mülakat getirdiniz? Mülakatlı sözleşmeli öğretmenlik uygulaması ile mutsuz, öğretmen olduğuna pişman edilmiş binlerce öğretmen yarattınız. Berbat bir öğretmen atama sistemi, berbat bir yönetici atama sistemi ile Türk milli eğitimini nereye taşıyacaksınız? Bunlar şahsi kanaatim değil tüm öğretmenlerin genel düşünceleridir. Öğretmenlere kulak vermeden bir yere varamazsınız. Sayın Yılmaz, bakanlık koltuğu güzel, ancak daha da güzeli Türk milli eğitimine yapacağınız hayırlı hizmetlerle anılmaktır. Dikkate alınız.”