Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu liselerini görmezden geldi

Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu liselerini görmezden geldi
Harvard ile protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu protokole imam hatip liselerini dahi dahil ederken Anadolu liselerini görmezden geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Harvard Üniversitesi ile öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesi kapsamında bir protokol imzalamış, bu kapsamda da lise öğretmenlerine eğitim programı hazırlanmıştı.

MEB ile Harvard Üniversitesi arasında imzalanan "Öğretmen Eğitimi ve Gelişimi Eğitici Eğitimi Kursu" protokolü kapsamında, iki kurum arasındaki işbirliği çerçevesinde Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik branşlarında görev yapan öğretmenlere mesleki kurslar verilecek.

20 ile 24 Ocak tarihleri arasında başkentte düzenlenecek olan eğitimlere, yalnızca fen liseleri ve fen müfredatı uygulayan imam hatip liseleri öğretmenlerinin katılabileceği öğrenildi.

ANADOLU LİSELERİ YOK

Eğitimlere katılım için belirlenen Matematik, Fizik, Kimya veya Biyoloji branşlarında eğitim verme şartının yanısıra getirilen fen lisesi ya da fen lisesi müfredatında eğitim veren imam hatip lisesi öğretmeni olmak şartıyla birlikte Anadolu liselerindeki öğretmenlere ne olacağı sorusu da beraberinde geldi.

BirGün'de yer alan habere göre, Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, yaptığı açıklamada ortaöğretim kurumlarının görevinin öğrencileri yükseköğretim kurumlarına hazırlamak olduğunu belirten Bozdoğan, "Peki öğrencilerin yoğunlukla tercih ettiği Anadolu liselerinde öğretmenler ne olacak?" sorusunu sordu.