Milli Eğitim Kocaeli Valiliği'ni yalanladı

Milli Eğitim Kocaeli Valiliği'ni yalanladı
Oğlunun okul ihtiyaçlarını karşılayamadığı için hayatına son veren İsmail Devrin hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada Devrim'in, gururuna yediremediği için yardım talebinde bulunmadığı belirtildi.

Kocaeli Körfez İlçesi'nde çocuğuna okul üniforması alamadığı için hayatına son veren ve Türkiye'yi yasa boğan İsmail Devrin hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi. 

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, baba Devrim'in gururuna yediremediği için yardım talebinde bulunmadığını ihtiyacı karşılayamadığı için de canına kıydığını söyledi.

Okutan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir.

Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi."

İlgili Haberler