Milli Eğitim'den okullara 'AKP kongresine katılın' talimatı

Milli Eğitim'den okullara 'AKP kongresine katılın' talimatı
Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı AKP Elazığ il kongresi için tüm okullara idareci ve öğretmenlerin katılımı isteyen bir yazı gönderdi.

Evren DEMİRDAŞ / ELAZIĞ

13 Ocak'ta yapılacak AKP Elazığ il kongresi için Milli Eğitim'in harekete geçtiği ortaya çıktı.

Daha önce 16 Nisan'da gerçekleştirilen Başkanlık referandumunda da gerçekleşen okullara mesaj atma uygulaması, 13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı AKP Elazığ il kongresiyle devam etti.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü okullara, 13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan AKP İl kongresine, tüm idareci ve öğretmenlerin hazır bulunmasını isteyen bir yazı gönderdi.

Ayrıca katılım için öğretmenlerin telefonlarına da SMS gönderildiği öğrenildi.

Okullara gelen yazı şöyle:

''MHP GENEL BAŞKANININ AKP İLE İLGİLİ SÖYLEMLERİ HALA KAMUOYUNU HAFIZASINDA''

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Abduvahap Erdem, Yeniçağ gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisinin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı destekleyeceği açıklamasını değerlendiren Elazığ İl Abdulvahap Erdem,''Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanının geçmiş yıllarda AKP ile ilgileri söylemleri tüm kamuoyunun hafızasındadır. Bu ittifakı meşru göstermek için zorla CHP ve HDP ile İYİ Partinin ittifak yapması gerektiğini zikretmesi siyasi etik açısından uygun bulmuyoruz'' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Elazığ programının çok zor koşullar altında gerçekleştirildiği de hatırlatan Erdem, gerek iktidar partisi yetkilileri ki bu milletvekili düzeyinde gerekse belediye başkanlığı tarafından otoparka ciddi manada baskı yapıldığı , kiralanmasının istenmediği hatta iptal edilmesinin talep edildiği bizzat otopark işletmecileri tarafından bize iletildi dedi.

'BELEDİYE VE MİLLETVEKİLİ TARAFINDAN OTOPARK İŞLETMECİSİNE BASKI YAPILDI'

Program öncesinden 15 gün önce Elazığ valiliğinden bir randevu talepleri olduğunu belirten Abdulvahap Erdem,'' İlk ziyaretimizi sayın valimize gerçekleştirmek ve PTT meydanını talep etmek istemiştik ancak randevumuza bugüne kadar hala bir dönüş yapılmadı. Bizde elimizdeki imkanlarla partimizin karşısında bulunan açık otoparkı kiraladık bu konuda gerekli müracaatları yaparak yasal izinlerimizi aldık. Ancak daha önceden haricen öğrendiğimiz bazı hususlar demokrasi adına bizi üzdü. Gerek iktidar partisi yetkilileri ki bu milletvekili düzeyinde gerekse belediye başkanlığı tarafından otoparka ciddi manada baskı yapıldığı , kiralanmasının istenmediği hatta iptal edilmesinin talep edildiği bizzat otopark işletmecileri tarafından bize iletildi. Türkiye Cumhuriyetinin yasalarına göre kurulmuş bir siyasi partinin bir açılış programına dahi tahammül edilememesi, bunun türlü baskılarla engellenmeye çalışılması şehrimiz adına ve demokrasi adına üzücü bir durumdur.Bu baskılar bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Programımız planlanan saatten bir saat sarkmasına ve akşam saati olmasına karşın gerçekten çok görkemli ve ihtişamlı oldu, bu bir parti binası açılışıydı bir miting olmasına rağmen özellikle sayın genel başkanımızın ve teşkilat başkanımızın programdan sonra bizzat arayarak teşekkürlerini bildirmeleri bir parti açılışının adeta bir miting havasında geçtiğini beyan etmeleri ve teşekkürleri bizleri onurlandırdı'' diye konuştu.

''MHP GENEL BAŞKANININ AKP İLE İLGİLİ GEÇMİŞ SÖYLEMLERİ TÜM KAMUOYUNUN HAFIZASINDA''

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılacak olan AKP-MHP ittifakını değerlendiren Erdem,''Bu tamamen kendi şahsi taktirleridir bizim bu konuda herhangi bir yorum yapmamız görüş belirtmemiz doğru olmayacağı gibi sayın Bahçeli'nin de ısrarla AKP ile yapmış olduğu ittifakı tabanına meşru göstermek için bizi zorla CHP ve HDP ile ittifak yapmaya hatta bunu yasal zeminde belirleyelim bu ittifak yasal zeminde olsun şeklinde bir yönlendirmesini siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. Sayın genel başkanımız şunu söylemişti, ''Biz niçin kendisine şartsız şurtsuz AKP'ye destek verdin demiyorsak, kendisi de bizi zorla CHP veya HDP ile ittifaka zorlama noktasından olmamalıdır'' Bu siyasi etik açısından da uygun değildir. İYİ Partinin herhangi bir baraj problemi olmadığı için herhangi bir siyasi partinin şemsiyesi altına sığınmak gibi bir sıkıntısı olmadığı için sayın genel başkanımız hiçbir siyasi partiyle ne genel seçimlerde, ne de yerel seçimlerde bir ittifak yapmayacağını İYİ Partinin hem genel hem ise yerel seçimlerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini çok açık bir şekilde beyan etti. Bu nedenle ortada herhangi bir ittifak yokken Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanının geçmiş yıllarda AKP ile ilgileri söylemleri tüm kamuoyunun hafızasındadır. Bu ittifakı meşru göstermek için zorla CHP ve HDP ile İYİ Partinin ittifak yapması gerektiğini zikretmesi siyasi etik açısından uygun bulmuyoruz.

''MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN KONGRE İÇİN KALABALIK TOPLAMASI SUÇTUR''

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara AKP kongresine katılmaları konusunda talimat vermesi hakkında da konuşan başkan Erdem,''Sayın Cumhurbaşkanı cumhurun başı olarak Türkiye'nin birliğini, dirliğini temsil eder eğer sayın Cumhurbaşkanı Elazığ'a herhangi bir siyasi faaliyet içinde değilde bir açılış için veya halka hitap etmek için gelmiş olsaydı sayın valimizin, ilimizdeki idarecilerin bu konuda bütün halkı davet etmesine kesinlikle en ufak bir itirazımız olmazdı. Bizde İYİ Parti olarak Cumhurbaşkanımızın Elazığ programına davet alsak da almasak da iştirak ederdik. Ama malumunuz olduğu üzere anayasa değişikliğinden sonra şuanda Cumhurbaşkanı aynı zamanda iktidar partisinin genel başkanı durumunda ve Elazığ ziyaretinin amacıda Ak Parti 6. Olağan genel kongresinin yapılması. Toplanılan mekan kapalı spor salonu her ne kadar orada halka hitap edeceği söylense de geliş maksadı ve programı siyasi bir partinin il kongresini gerçekleştirmek üzere geliyor. Biz hafta sonu Cumartesi gibi bir günde özellikle öğrencilerin, devlet memurlarının ki bildiğiniz üzere anayasamıza göre devlet memurlarına siyaset yapma yasağı da vardır. O salona zorla toplanmalarını ki zorla kelimesinin vurgulamak istiyorum çünkü bize de iletilen bazı duyumlar oldu ve bir belge söz konusu. Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim şubesi bu belgeyi mail aracılığıyla tüm okullara gönderiyor okul müdürleri bu mailin çıktısını alıyorlar ve okuldaki tüm idareci ve öğretmenlere tebliğ ederek adeta katılımı zorunlu kılmak gibi bir yola başvuruyorlar. Aslında baktığınızda Milli Eğitim Müdürlüğünün bir siyasi partinin kongresine kalabalık toplama gibi bir vazife edinmesi anayasaya ve TCK'ya göre suçtur. Bizce bu tamamen görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur biz bu yapılan uygulamayı doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz'' dedi.

26829515_225875547956552_1370161195_o.jpg

''BİZ BELEDİYE BAŞKANINI ŞEHRÜL-EMİN OLARAK BİLİYORUZ''

Elazığ Belediyesi'nin başka partilere karşı pankart dahi astırmazken AKP kongresi için tüm olanaklarını seferber etmesini çifte standart olarak değerlendiren Erdem,''Biz bu çifte standarttı daha önceki yıllarda da görmüştük. Geçmiş yıllarda Milliyetçi Hareket Partisinde de merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yapmıştım. Geçmiş zamanlarda biz MHP'de siyaset yaparken bayraklarımızı, afişlerimizi gecenin saat 2'sinde 3'ünde kıt kanaat bulmuş olduğumuz merdivenlerle gençlerimizi bin bir türlü sıkıntıyla o direklere çıkartarak asardık. Yanımızdan geçmekte olan bir itfaiye aracına rica etsek dahi o bayrağı oraya astırmazlardı çok güç koşullarda bu işlemleri gerçekleştirirdik. Defalarca belediyeye telefon açmamıza rağmen bir itfaiyenin gönderilmediğini yönetici arkadaşlarımda çok iyi bilirler. Ama çıkarlar ve menfaatler birleşince muhalefet partisi ile iktidar partisi aynı amaç doğrultusunda birliktelik sağlayınca artık MHP'nin organizasyonlarında bile Elazığ belediyesinin bırakın itfaiyesini işçilerinin görev aldığı aşikar. Biz belediye başkanını Şehrül-Emin olarak biliyoruz. Yani belediye başkanı seçildikten sonra sadece kendisini seçen kişilerin belediye başkanı olmamalıdır. Kamu hizmetlerinin bütün vatandaşlar eşit bir şekilde faydalanmalıdır anayasanın amir hükmüde bu şekildedir bu nedenle biz adalet ve eşitsizliklere kesinlikle karşıyız bu bizi demokrasi adına üzüyor yapılan uygulamayı doğru bulmadığımı da açıkça belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

''ŞEHRİN VALİSİNİN SADECE HÜKÜMETİN VALİSİYMİŞ GİBİ HAREKET ETMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ''

Elazığ valisinin AKP kongresi için çalışmalar yapmasının doğru olmadığını söyleyen Abdulvahap Erdem,'' Şehrin valisi dahi ki bir vali bulunduğu ilde devletin ve hükümetin temsilcisidir der yasalarımız. Bugün Elazığ valisinin bir siyasi partinin il kongresine twitter'da tag açması bunu bir şekilde bir partiliymiş gibi bayrağı eline alarak organize etmesini de biz tarafsızlık açısından ve tüm şehrin valisi olması gerekirken sadece hükümetin valisiymiş gibi hareket etmesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Şuan mevcut durumda şehrin seçilmiş ve atanmış idarecilerin tamamı neredeyse iktidar partisinin atadığı, seçtiği yetkilileriymiş gibi hareket ediyorlar. Altını çizerek belirtmek istiyorum, eğer Cumhurbaşkanı buraya siyasi bir faaliyet için değilde bir açılış için gelmiş olsaydı hiçbir itirazımız olmayacaktı. Ama bir kongreye gelmesi ve bu konuda tüm idarecilerin tarafsızlıklarını yitirerek adeta bayrak yarışına girercesine bir çalışma içinde olmalarını demokrasi adına uygun bulmuyoruz. Tüm vatandaşların vergileri ile alınan belediye otobüslerinin ve kamu araçlarının bir siyasi partinin kongresine tahsis edilmesi hukuka da demokrasiye de aykırıdır'' şeklinde konuştu.

İlgili Haberler