Milli Eğitim’e bölücü darbe

Milli Eğitim’e bölücü darbe
PKK’lı teröristler, Muş’ta 3 okulu birden yakarak Diyarbakır’da Kürtçe eğitim verecek bir korsan okula tabela astı

Milli Eğitim’e bölücü darbe

Türkiye’de 30 yıldır sürdürdüğü silahlı isyanı, eğitim üzerinden sivil isyana dönüştüren terör örgütü PKK, bir yandan 16 milyon 400 bin öğrencinin bugün eğitime başlayacağı devlet okullarını ateşe verip kullanılamaz hale getirirken diğer yandan da bölücülüğü yaymak için korsan okullar açıyor. Kürtçe eğitim vereceği açıklanan 3 korsan okuldan biri olan Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki Ferzad Kemanger İlkokulu’nun tabelası, terör örgütü PKK sempatizanları tarafından büyük bir zafermiş (!) gibi törenle asıldı. PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF’de yer alan haberde Bağlar Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu “Okul, kanuna aykırı olarak açılırsa yetkililer hakkında yasal işlem başlatırız” şeklindeki açıklaması “Tehdit” olarak yorumlandı. Tabelanın asılmasıyla tüm hazırlıkların tamamlandığı okulda, Cizre ve Yüksekova’daki diğer iki korsan okul ile birlikte bugün eğitime başlanacak.

Molotof bombası
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde önceki gün 8 okulu ateşe veren PKK’lı teröristler, vatandaşların çocuklarını devlet okullarına göndermelerini engellemek için Muş’un Bulanık İlçesi’nde de 3 okulu molotof bombası atarak yaktı. Alınan bilgiye göre, önceki akşam saatlerinde ilçe merkezinde toplanan bir PKK’lı terörist grup, izinsiz gösteri yaptı. Yüzleri maskeli PKK’lılar, ilçe merkezindeki 3 okulu molotof bombası atarak ateşe verdi. İçerisindeki malzemelerin alev almasıyla bir okulun tamamen yandığı olaylarda, iki okulda da hasar oluştu. Yangına, Bulanık Belediyesi ile Malazgirt ve Ağrı’nın Patnos ilçesinden gönderilen itfaiye ekipleri müdahale ederken, güvenlik güçleri de terör örgütü yandaşlarını biber gazı ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Okulların yakılmasıyla ilgili Muş Valisi Vedat Büyükersoy, “Çocuklarımızın istikbalini yakıyorlar, başka bir şey yaptıkları yok” dedi. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin’in ise (sözde) çözüm sürecinin konuşulduğu bir dönemde bu tür olayların yaşanmasının hoş olmadığına değinerek, olaylardan öğrencilerin ve ilçe halkının zarar gördüğü şeklinde yakındı. Şahin, öğrencilerin, okullardaki hasar giderilinceye kadar eğitimlerine başka okullarda devam edeceğini belirtti.

Eğitime isyan çadırı!
Ana dilde eğitimin bahanesiyle sivil isyan başlatan terör örgütü PKK, Mardin’in Mazıdağ İlçesi’nde ise vatandaşları isyana teşvik için çadır kurdu. DBP Mazıdağı İlçe Örgütü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırın açılışına Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanları Necla Yıldırım, Ali Özkan, belediye meclis üyeleri, Mehmed Uzun Kültür Merkezi çalışanları ve çok sayıda PKK sempatizanı katıldı. Daha sonra Mazıdağlıları isyana teşvik için hazırlanan afişler ilçenin değişik yerlerine asıldı.