3 Trilyonluk Kazanç Müşterisi AKP!

3 Trilyonluk Kazanç Müşterisi AKP!
Cumhuriyet için “90 yıllık reklam arası” diyen AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Başbuşcu’nun, “Osmanlı lalesi” sattığı ortaya çıktı.

3 Trilyonluk Kazanç Müşterisi AKP!

İşadamı Lütfi Babuşcu ile evli olan AKP’li vekilin 2009 yılında “Lalesan” firmasını kurarak lale üretimine başladığı belirtiliyor. Şirketin lale sattığı kurumların başında AKP’li belediyeler geliyor. Tülay ve Lütfi Babuşcu çiftinin sahibi olduğu Lalesan’ın, İstanbul’a lale satan iki şirketten biri olarak yaklaşık 3 milyon liranın üzerinde gelir elde ettiği öne sürülüyor.

Cumhuriyet için “90 yıllık reklam arası” diyen AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun Osmanlı lalesi sattığı bildirildi. İş adamı Lütfi Babuşcu ile evli olan AKP’li vekilin 2009 yılında “Lalesan” firmasını kurarak Osmanlı lalesi üretimine başladığı belirtiliyor. Başbuşcu çiftinin sahibi olduğu şirketin 5 yıl boyunca lale üretimine ağırlık verdiği öğrenildi. Şirketin lale sattığı kurumların başında ise AKP’li belediyeler geliyor. Lütfi Babuşcu, daha önce yaptığı açıklamalarda “2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne laleyi biz verdik. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de veriyoruz” demişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında Silivri’den Tuzla’ya 5 milyon lira harcama yaparak 211 farklı türde 20 milyon lale diktiği gazetelere yansımıştı. Tülay ve Lütfi Babuşcu çifti’nin sahibi olduğu Lalesan’ın İstanbul’a lale satan iki şirketten biri olarak yaklaşık 3 milyon liranın üzerinde gelir elde ettiği öne sürülüyor.