“Milli Görüş baba ocağımız kapıları açtık”

“Milli Görüş baba ocağımız kapıları açtık”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Biz görev adamıyız, bizde emeklilik olmaz” sözlerini “siyasete devam” olarak yorumlayan SP’liler heyecanlandı.

Arınç'ın sözleri SP’lileri heyecanlandırdı

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş’ün merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın mirası olduğunu belirterek, “Milli Görüş baba ocağımız. Kapılarımız gelmek isteyenlere ardına kadar açık” dedi. AKP’de üç dönem kuralına takılan 71 milletvekili SP’yi de harekete geçirdi. Çoğu Milli Görüş kökenli olan isimlerin kural nedeniyle bir daha milletvekili seçilemeyeceklerini dikkate alan Mustafa Kamalak, yaklaşan genel seçimlerde bu kişilere adres olarak SP’yi gösterdi. Milli Görüş’ün her zaman çekim merkezi olduğunu ifade eden Kamalak, “ Milli görüş merhum Erbakan’ın kurucusu olduğu bir kale. Baba, ata ocağı. Adı şaibeye karışmayan herkese kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.


Kahve sohbeti
Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın önceki hafta Cuma namazını SP’nin bahçesinde bulunan Hamidiye Camisi’nde kılması kulisleri hareketlendirdi. Arınç, namazın ardından SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Oğuzhan Asiltürk ile bir araya geldi. Kahve eşliğinde sohbet eden Arınç’ın bu ziyareti 1 saat sürdü. Arınç’ın bir hafta sonra  “emeklilik” açıklaması yapması dikkat çekti. Hamidiye Camisi, Erbakan’ın  namazlarının büyük bir kısmını burada kılması nedeniyle kamuoyunda “Erbakan Camisi” olarak biliniyordu.