AKP kurulurken kulaktan kulağa dolaşan fısıltıyı yazdı

AKP kurulurken kulaktan kulağa dolaşan fısıltıyı yazdı
Milli Gazete yazarı Siyami Akyel, Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman ve Bülent Arınç'ın Necmettin Erbakan'a olan muhalefeti 1978 yılına kadar uzandığını yazdı.

Milli Selamet Partisi''nin 15 Ekim 1978 tarihinde yapılan 4. Olağan Kongresi’ne Korkut Özal''ın, Necmettin Erbakan’a muhalefet ettiğini ancak tabanda aradığı desteği bulamayarak Erbakan’a karşı genel başkanlığa aday olamadığını kaydeden Milli Gazete yazarı Siyami Akyel, "Ancak yönetim kurulu için alternatif liste çıkartmıştır. Erbakan’ın tek genel başkan adayı olarak katıldığı kongrede sert tartışmalar yaşanmıştır. Muhalif listede olan Korkut Özal, Kadir Mısıroğlu ve Mustafa Yazgan, Erbakan Hoca’nın listesini delerek yönetime girmiştir" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç ve İsmail Kahraman ile o günlerde İstanbul İl Gençlik Kolları başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, o günlerde Erbakan’a muhalefet ettiğine dikkat çeken Akyel, “Çünkü bu üç isim, ileride Erbakan Hoca’nın kurduğu Fazilet Partisi’nden ayrılacak ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kuracaktır.” ifadelerine yer verdi.

Siyami Akyel’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Fazilet Partisi’nin 14 Mayıs 2000 tarihinde yapılan kongresinde iyice su yüzüne çıkan ‘yenilikçi, gelenekçi’ ayrışmasının kökleri, ilk defa 1978 kongresinde ortaya çıkan bu ‘ikinci liste’ olayına kadar uzanır. 1978’de muhalif listeyi destekleyen delegelerden biri olan Tayyip Erdoğan, 22 yıl sonra gerçekleşen Fazilet Partisi 1. Büyük Kongresi’nde ise ‘yenilikçi hareket’in doğal lideri durumundadır”

FISILTI

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulma sürecinde ve sonrasında “Ak Parti’yi Erbakan Hoca gizlice kurdurdu” iddiasını fısıltı halinde yayanlara Erbakan Hoca’nın “Erbakan Hoca bensem, ben buradayım, Saadet Partisi genel başkanıyım” sözleriyle verdiği net cevaba yani “kişinin beyanı esastır” karinesine rağmen söz konusu iddia fısıltı halinde devam etti.

Bu iddia sahiplerine Korkut Özal, Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman ve Bülent Arınç’ın Erbakan Hoca’ya muhalefetinin Fazilet Partisi’nin kapatılma sürecinde ortaya çıkmadığı, tam aksine bidayetten beri (MSP’nin 1978 kongresi) var olduğunu hatırlatmak gerek.

İlgili Haberler