Milli iradeden eminse niye oy çalıyor...

Milli irade, milli irade deyip duruyorlar. Öyleyse niye oy çalıyorlar? Niye Anadolu Ajansı'nı erken ve yanlış beyanat vermeye sevk edip muhalefetin kaybettiği izlenimi vererek, cesaret kırıyorlar?
Seçimlerden sonra yapılan yorumlara bakıyorum da o korkunç gecenin faturası muhalefete çıkarılıyor. Muhalefetin mitinglerde, onun gibi kabadayı stratejisi izlemediği doğrudur. Ama Bakanların seçim odalarına girdikleri de doğrudur. Hatta Anadolu Ajansı Müdürünün... Muhalefetin çok şiddetli bir söylem dili kullandığı da söylenemez ama tabii olan bu değil midir? Avrupa ülkelerinde böyle seçim nutukları veren bir lider hatırlıyor muyuz? 
Antalya Belediyesi'ni basarak yakıp yıkıyorlar. O saygın duruşlu Menderes Türel bile Mustafa Akaydın'ın kendisinin imha edilmek için yolladığı meclis gündemi kağıtlarını eline almış gösteriyor sonra da Amerika'ya kaçacak diyorlar.
Muhalefetin evinde içinde milyar dolarlar olan kutular bulunmadı, emniyeti ve yargıyı altüst edip tehditler ve şantajlarla korkutan da muhalefet değildi.
Üsküdar'da eski müftü İhsan Özkes'in kazanması yüzde yüz iken Başbakan, Üsküdar'ı istiyorum diye haber yolluyor. Açılmadık sandıklar varken, Melih Gökçek çıkıp zafer ilan ediyor. Tayyip Bey çıkıp balkon konuşmasıyla etrafa dehşet saçıyor. Bu şartlar altında muhalefeti eleştirmek boşa kürek çekmektir. Asıl milli irade, muhalefete oy veren kesimdir ve üstünlüğünü göstermiştir. 
Kefen giyip dizilen Ak partililer üç gün üç gece uyanık durarak oylarına sahip çıkarlar mıydı? CHP, MHP ve Ankara halkı aslanca HSYK'nın önünde mevzi aldı. Türkiye'nin her yerinden oy çalındığı haberleri geliyor ve cinayet haberleri. Baştakinin şiddeti, teba gibi gördüğü millete yayıldı. On tane muhtar öldü. Allah bir daha öyle seçim gecesi göstermesin. Hani Mehmet Akif demiş ya; 'Allah bir daha bu millete İstiklal marşı yazmak zorunda bırakmasın' diye.

***

Asıl kazanan kim diyorlar? Bazı partileri sayıyorlar. Hayır, asıl kazanan HSYK'nın önünde toplanan daha önce de saatlerce seçim odalarında çalışan gençlerdir, halktır. İspatı Gezi zaferiydi. Kaybeden de iktidardır. O haram oyların hesabını vermek var işin içinde.
Kemal Bey'in bir kusuru, bölünme tehlikesini vurgulamaması oldu. Ama tek parti, tek vatan, tek bayrak sloganlarını sık sık tekrarladığı dikkatimi çekmişti. 
AKP'nin BDP ile iş birliği yaptığı söyleniyor. Bakalım göreceğiz. Şimdiye kadar iktidar bir çok kere birileriyle iş birliği yaptı ama Gezi olaylarının 17 Aralık'ın önüne geçemedi hatta Mansur Yavaş'ın yüzde 44 oyla Melih'in önüne geçmesini de önleyemedi.
Kısaca etrafındaki çer çöpü temizlerseniz milli irade işte budur. Artık milli irade, milli irade deyip durmasınlar. Çalmazsanız, hileler, baskılar yapmazsanız, tehdit etmezseniz özellikle kanunsuzluk yapmazsanız milli irade size gelmeyecek. 
Şimdi kazanan ortadadır. Oyunu kaptırmamaya çalışan Türk halkı, Gezi ağaçlarını kaptırmamak için ayağa kalkmıştı. 19 Mayıslarda, 29 Ekimlerde liderini ve bayrağını kaptırmamak için ayağa kalkmıştı, şimdi de oyunu kaptırmamak için ayakta. İyi baksınlar, milli irade budur.

Yazarın Diğer Yazıları