Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 mesajı

Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, ABD ile yaşanan S-400 gerilimine yönelik 'Girit modeli' önerisinde bulundu. Bakan Akar, "Girit’teki S-300'lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile yaşanan S-400 gerilimiyle alakalı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini örnek verdi.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 savunma sistemleri konusunu da değerlendiren Akar, Yunanistan’ın Girit Adası’nda bulundurduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini örnek verdi.

"GİRİT’TEKİ S-300’LERDE NASIL BİR MODEL KULLANILIYORSA, BİZ DE BUNU MÜZAKEREYE AÇACAĞIZ"

Akar, Varşova Paktı üyesi olup sonradan NATO’ya katılan birçok Avrupa ülkesinde hala Sovyet döneminden kalma silah sistemlerinin olduğunu vurgulayarak, “Bu silahlar da pekala NATO içinde sistemde tutuluyor. Girit’teki S-300’lerde nasıl bir model kullanılıyorsa, biz de bunu müzakereye açacağız." diye konuştu.

Geçtiğimiz Kasım ayında Yunan medyasına yansıyan haberlerde, Yunanistan'ın Girit atış poligonunda Rusya'ya ait S-300 hava ve füze savunma sistemlerini test ettiği aktarılmıştı.

S-400 hava savunma sistemlerinin önceki versiyonu sayılan S-300'ler bugün bazıları NATO üyeleri olmak üzere çok sayıda ülkede bulunuyor.