Milliyet Gazetesi’nden Ülkücü Camiaya Tehdit!

Milliyet Gazetesi’nden Ülkücü Camiaya Tehdit!
Milliyetçilere kurulan kumpas, üzerinden 24 saat geçmeden çökmesine rağmen,Milliyet Gazetesi yaptığı skandal haberle “dolaylı tehdit”te bulundu. Haberde 22 olan gözaltı kararının aslında 33 olduğu ve serbest kalanların bayram için bırakıldığı iddia edildi

İktidara yakınlığıyla bilinen Milliyet Gazetesi ise bugün birinci sayfasından şok bir habere imza attı. Birinci sayfadan “Gülen’den MHP’ye sızma harekatı” başlığıyla verilen haberde Ülkücüler, yazarlarımız paralelci gibi gösterilip, “operasyonların devamı gelecek, sizi geçici olarak bıraktık” anlamına gelecek tehditlerde bulunuldu.

Haberde, perasyonların Savcı Namık Kemal Saltık tarafından yürütüldüğüne vurgu yapılırken,  TSK’nın içine sızan FETÖ yapılanmasını yıllar önce yazan, dile getiren yazarımız Yavuz Selim Demirağ da gözaltında gibi gösterildi.

BAYRAM İÇİN BIRAKILDILAR

Milliyet’in 16.sayfasında “FETÖ’nün MHP’ye sızma harekatı” başlığıyla yayınlanan haberde gazetemiz yazarlarının da içinde bulunduğu 12 kişinin bayram dolayısıyla geçici olarak serbest bırakıldığı imasında bulunuldu.

Haber dilinin kullanılmadığı, gazetecilik yerine tetikçilik yapılan metinde skandal ifadeler dikkat çekti. İşte onlardan bazıları:

“Kurban Bayramı tatili olmasına rağmen devam eden operasyon kapsamında aralarında FETÖ ile bağlantıları olduğu değerlendirilen ve bu yönde delillere ulaşılan 22 şüpheli gözaltına alındı. Kamuoyunda “MHP’ye operasyon yapılıyor” algısı oluşturulmasına karşın gerçekte MHP’ye sızmaya çalışan FETÖ yapılanmasının ortaya çıkarılmasını sağlayacak soruşturma kapsamında…”

“Zanlılardan 12’si emniyette yapılan işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından bayram tatili sürecinde serbest bırakıldı.”

HABERİ KİM YAPTI!

Milliyet’in Ankara Bürosu tarafından hazırlanan haberde, muhabir imzası bulunmuyor. Milliyet’in şu anki Ankara temsilcisi ise Serpil Çevikcan. Çevikcan’ın bu haberi hangi şartlarda hazırlattığı, kimlerden talimat alarak yaptırdığı merak konusu oldu.

mete-belovacikli.jpg

Ayrıca Milliyet’in başındaki yayın koordinatörü olarak, MHP genel merkezinin bir dönem büyük yatırımlar yaparak kurdurduğu ATA TV’nin kurucu kadrosundan olan Mete Belovacıklı bulunuyor.

İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU

Haberde ciddi bilgi eksikliklerinin de olduğu göze çarpıyor. Milliyet’in Ülkücüleri tehdit ettiği haberinde Mümtazer Türköne gibi FETÖ’cülüğüyle bilinen isimlerle yazarlarımızı bir arada gibi göstermeye çalıştığı görüldü.

AŞAĞILIK BİR GİRİŞİM!

Basın aracılığıyla yapılan bu aşağılık girişimin, hiçbir gazetecilik ilkesiyle bağdaşmadığının bir kez daha altını çizmek isteriz.

Yazarlarımız başta olmak üzere Ülkücülükleriyle tanınan isimlere yönelik itibarsızlaştırma operasyonuna kalkışanlar, ısmarlama haberlerle Yeniçağ’a saldıranlar bunun hesabını vermek zorundadır.

Gazetemiz ve yazarlarımız Türk Milliyetçiliği için gece gündüz çalışmakta ve çabalamaktadır. Finans kaynakları meçhul bu gazetelerin, Ülkücüleri hedef alan girişimlerine müsaade etmemiz, görmezden gelmemiz mümkün değildir. 

mil-1-001.jpg

İlgili Haberler