MİLMAB'tan Akşener afişlerine yapılan saldırıyla ilgili açıklama

MİLMAB'tan Akşener afişlerine yapılan saldırıyla ilgili açıklama
MİLMAB Malatya Temsilcisi Mehmet Ali Ercan Erdoğan, Malatya'da MHP Genel Başkan adayı Akşener'in afişlerine yönelik yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama:

Değerli basın mensubu;

Bilindiği üzere, ülkemiz 16 Nisan 2017 tarihinde saat: 15.00’te tüm vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin hayatını yakından etkileyecek, yönetim şeklimizin değişeceği bir anayasa değişikliği için görüşünün sorulacağı bir referandum yaşayacaktır.

Siyasi partilerimiz ve bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının görevi, vatandaşımızın bu süreçte doğru buldukları kararı verebilmeleri için bu değişikliklerin içeriği ve hayatımızda ne gibi değişikliklere sebep olabileceği konusunda bilgilendirilmesini sağlamaktır. Demokrasinin gereği ise her fikre saygı göstermek ve Milli iradenin vereceği kararın her türlü kararın üzerinde olduğunu özümsemektir.

Bu vesile ile Milletsever Meslek Adamları Birliği Derneği Malatya temsilciliği olarak, İlimizde Evet tercihini destekleyen Siyasi parti ve Sivil toplum Kuruluşlarının çok yoğun bir kampanya ile vatandaşımıza ulaştığı bir ortamda Hayır tercihini savunanların gerekçelerini demokratik bir şekilde Hemşerilerimiz ile paylaşma imkânı sağlamak amacıyla, T.C. 54 Hükümeti İçişleri bakanı 23.ve 24. Dönem TBMM başkan vekili Sayın Meral AKŞENER in konuşmacı olarak katılacağı 9 Nisan 2017 Pazar günü saat: 15.00’da Malatya Anemon Otel de gerçekleşecek ‘’Milli İradenin Önemi’’ Konulu konferans düzenledik.

​Resmi izinlerin alındığı Konferansımızın Tanıtımı için İlimize astığımız Toplantı Tanıtım Billboardlarımız Çirkince saldırılara maruz kalıp çeşitli noktalarda yırtıldı. Toplantıya katılımın azaltılması için Toplantının Girişinin Ücretli olduğu yönünde dedikodular çıkarıldı. MİLMAB Malatya temsilciliği olarak toplantımızın halka açık olduğunu ve her katılımcının Misafirimiz olduğunu beyan etmek asli vazifemizdir.

​Demokrasiyi özümsemiş bir toplum olarak bu tür saldırıları nefretle kınıyoruz. Bilinmelidir ki bu referandumda milletimizin önüne iki tercih konmaktadır, HAYIR ve EVET bu iki tercihten hangisine karar verilirse verilsin, bu Milli İradenin tecellisidir. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte 16 Nisan referandumundan sonrada Bu ülkede kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Görüş ayrıklıklarımızın demokratik teamüller içerisinde herkesçe ifade edilmesi kadar normal ve makul başkaca bir davranış yoktur.

​Bu vesile ile 9 Nisan Pazar Günü saat: 15.00’te Malatya Anemon Otelde gerçekleştireceğimiz konferansımıza Tüm halkımız davetlidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mehmet Ali Ercan ERDOĞAN

MİLMAB MALATYA TEMSİLCİSİ

İlgili Haberler