“Özgür Kürdistan’a bu yıl kavuşacağız”

“Özgür Kürdistan’a bu yıl kavuşacağız”
Kandil canisi Bayık, “Kürt halkı yeni yılda hem Öcalan’a, hem deKürdistan’a kavuşacak” dedi

Haber: Salim Yavaşoğlu

2015’in “mücadele yılı” olacağını belirten terör örgütünün Kandil’deki elebaşı Cemil Bayık, “Kürt halkı 2014 yılı kazanımlarının temelinde 2015 yılında Öcalan’la birlikte, özgür Kürdistan ve demokratik özerklik statüsünü gerçekleştirme kararlığıyla mücadelesini daha da yükseltecektir” ifadelerini kullandı. PKK’nın Kandil’deki kolu KCK’nın elebaşısı Cemil Bayık, yeni yıl mesajında 2014 yılını halk ve hareket olarak görkemli direniş örnekleriyle dolu tarihsel değerler düzeyinde büyük kazanımlarla geride bıraktıklarını öne sürdü. 2015 yılını her zamankinden daha örgütlü, umutlu, kararlı ve yüksek bir mücadele ruhuyla karşıladıklarını belirten Bayık, şöyle dedi: “Apo’nun, Demokratik Konfederalizm ve Demokratik Özerklik paradigması Orta Doğu’nun ezilen halkları ve kültürleri için umut ve güvence olmuştur. Kürt halkı 2014 yılı kazanımları temelinde 2015 yılında Apo ile birlikte özgür Kürdistan ve demokratik özerklik statüsünü gerçekleştirme kararlığıyla mücadelesini daha da yükseltecektir.”

Cenaze töreni şovu
Bu arada PKK, cenaze törenlerini “şov”, “propaganda” malzemesi olarak kullanmayı sürdürüyor. PKK, Ayn el-Arap’ta IŞİD militanları tarafından öldürülen terörist Beritan Kaya’nın cenaze törenini yine devlete meydan okuma haline getirdi. Şırnak’ın Cizre ilçesine getirilen Kaya’nın cenazesi İdil caddesinde binlerce kişi tarafından zılgıtlar ve bölücü sloganlarda karşılandı. Esnafın kepenk kapattığı ilçede asri mezarlığa kadar düzenlenen yürüyüşe HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, DBP ve HDP Cizre ilçe eş başkanları da katıldı. Kaya’nın tabutu, kadınların omuzlarında mezarlığa getirilirken burada bir konuşma yapan Sarıyıldız, “Şehitlerimizi uğrunda mücadele verdiği yolda ilerleyeceğiz” dedi.
Apo sloganları
Ayn el-Arap’ta öldürülenlerden YPG’li teröristler Ramazan Özelçi ve Hatun Memiş de gövde gösterisi yapan PKK’lılar tarafından Diyarbakır’ın Yeniköy mezarlığında toprağa verildi. Güvenlik güçlerinin sivil olarak izlediği, müdahalede bulunmadığı, PKK paçavralarının açıldığı, binlerce kişinin katıldığı törende “Şehitler ölmez”, “Biji Serok Apo” diye sloganlar atıldı. Öte yandan Ayn el-Arap’ta IŞİD militanları tarafından öldürülen YPG’li Hikmet Başak da, Bitlis’in Tatvan ilçesinde toprağa verildi. Başak’ın cenazesini Bitlis çıkışında bulunan Buzlupınar mevkiinde yüzlerce kişi karşıladı. Yüzlerce araçlık konvoyla Tatvan’a getirilen Başak’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede PKK paçavraları asıldı, bölücü sloganlar atıldı. Törenlere HDP’li yöneticiler de katıldı.