Sarıkamış şehitleri için vefa yürüyüşü

Sarıkamış şehitleri için vefa yürüyüşü
1915 Aralık ayında Kars’ın Sarıkamış ilçesi Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin asker, sıfırın altında 20 derece hava sıcaklığına rağmen binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Sarıkamış Harekatı’nın 101. yılı anma törenleri için çocuğu, kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla binlerce kişi, şehit olan askerleri anmak için sabahın erken saatlerinde Sarıkamış Ali Sofu köyündeki Allahuekber Şehitlik Anıtı’nda toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Vali Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy ve çok sayıda vatandaş, tekbirler getirerek, dualar eşliğinde 8,5 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenen törende, Şehitler Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından dualar edildi. Program, Sarıkamış şehitlerini anlatan tiyatro oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.
Sarıkamış Harekatı’nın 101’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında birçok ilde de şehitler için yürüyüş gerçekleştirildi.