Ankara IŞİD’i destekliyor!

Ankara IŞİD’i destekliyor!
Financial Times’a göre Iraklı Sünni liderler, “Elimizde Barzani’nin IŞİD ve onu destekleyen Türkiye-Katar-Suudi ortaklığıyla işbirliğinin kanıtları var” dedi

Ankara IŞİD’i destekliyor!

Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin başı Mesud Barzani’nin kirli çamaşırları bir bir ortaya dökülüyor. Financial Times gazetesinde yayınlanan habere göre, Barzani, radikal İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile işbirliği yapıyor. Başlarda IŞİD’e karşı gibi gözüken Barzani’nin bu sayede tartışmalı kent Kerkük olmak üzere kilit bölgelerin üzerine konduğu belirtilirken, Financial Times’a konuşan Iraklı Sünni liderler, “Elimizde Mesut Barzani’nin IŞİD’le ve onu destekleyen Türkiye-Katar-Suudi ortaklığıyla işbirliği yaptığına dair kanıtlar var” diye konuştular. New York Times gazetesi de “İsyancılara yol açtıktan sonra Türkiye ağır bir bedel ödüyor” savını başlığa çıkarttığı Habur kaynaklı haberinde “Üç yıldır Suriye’de IŞİD bayraklarını görüyorduk ve bu, Türkiye yüzünden. Türkiye, onları girmeye izin verdi” gibi eleştirilere yer verdi ve “Şimdi IŞİD’in yükselişiyle Türk hükümetinin yaratmaya yardımcı olduğu kaos için ağır bedel ödüyor” dedi. İsrail’de yayımlanan Hayum gazetesi ise Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiğini iddia etti. Gazeteye göre, Türkiye son zamanlardaki en tehlikeli terör örgütünün en büyük destekçisi. Irak’ın en uzun sınırı Türkiye’ye olduğu halde, IŞİD’in kamplarının Türkiye sınırlarından oldukça uzak olması ve IŞİD’in içinde çok sayıda Türkün bulunması da göstergeler arasında. Gazeteye göre Türkiye, teröristlerin sınırı geçmesini kolaylaştırıyor, IŞİD’a askeri eğitim, lojistik ve finansal destek veriyor.

Süryanilere saldırı 
Bu arada Batı’yı endişelendiren bir olay daha yaşandı. Musul’un 15 km. mesafesi bulunan Süryanilerin yoğunlukla yaşadığı Karakuş ilçesine dün akşam geç saatlerde IŞİD militanları tarafından havan toplarıyla saldırı düzenlendi. Bölgedeki peşmergelere bağlı Zerevani güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışma başladı. Çatışmada yaralanan 8 Peşmerge Erbil’e sevk edildi. IŞİD’in saldırısı üzerine binlerce Süryani Erbil’e göç etmeye başladı.