Diyarbakır’dan sonra İstanbul’da da azdılar

Diyarbakır’dan sonra İstanbul’da da azdılar
Nevruz’u bahane eden terör örgütü yandaşları dün de özellikle büyük şehirlerde meydanlara dökülüp gövde gösterisi yaptı. İstanbul Kazlıçeşme’deki gösterilere katılanlar arasında çok sayıda dağdaki PKK’lı teröristlerin kıyafetleriyle gelenlerin bulunması dikkat çekti.

Sanki PKK’nın kıyafet balosu

Nevruz’u bahane eden terör örgütü yandaşları dün de meydanlara döküldü. PKK paçavraları ve teröristbaşının posterlerini taşıyan bölücüler, İmralı canisinin serbest bırakılmasını istedi.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Diyarbakır’da önceki gün teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın bölücü mektubunun okunduğu sözde Nevruz kutlamalarının ardından dün de Türkiye’nin diğer illerinde benzer görüntüler yaşandı. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde terör örgütü üyelerinin üniformalarını giyen, PKK paçavraları ve teröristbaşının posterlerini taşıyan binlerce kişi meydanlara döküldü. Hiçbir polis müdahalesi olmadan bölücü sloganlar atan terör örgütü yandaşları, İmralı’da yatan bebek katilinin serbest bırakılmasını talep etti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen sözde Nevruz kutlamaları sırasında ise bir polis memuru, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, Yıldırım Tepe Mahallesi’ndeki sözde Nevruz kutlama alanına üstünü aratmadan girmeye çalışan iki kişiyle polis arasında tartışma çıktı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin de tartışmaya karışmasıyla kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada atılan bir taşın başına isabet etmesi sonucu bir polis memuru yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Başka yol kalmadı
Bu arada, İstanbul’ta Kazlıçeşme’de gerçekleştirilen sözde Nevruz kutlamasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröristbaşına ve PKK’ya destek solganları altında konuştu. Demirtaş, “Kazlıçeşme’deki bu fotoğraf dün Diyarbakır’daki tarihi Nevruz’da Sayın Öcalan’ın mesajının yerine ulaştığını göstermektedir. İnşallah bu Nevruz, zulüm altında olan, barışa hasret kalmış bütün ezilen halkların barış Nevruz’u olacak” dedi. Demirtaş, “Bizler zorlu bir mücadelenin emekçileri olarak Türkiye’de tarihin yeniden yazılmaya başlandığı bu günlerde artık Nevruz heyecanı ve coşkusuyla bu gidişata dur deyip, ülkenin her bir köşesinde kendi istediğimiz gibi bir yaşamı kurmak istiyorsak bunun yolu bellidir. Ezilenler olarak el ele vermekten başka yolumuz kalmadı” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’a: Sen teksin
Konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Demirtaş, “Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin ’tek adam benim, her şey benden sorulur’dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen teksin” dedi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasiden, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız diyorlar. Asla ve asla korkuya, paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. ’10 madde olmaz, anadil olmaz’diyenler, siz istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Biz barışı sizler için yapmıyoruz. Şu gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanına bakmasınlar, barış gençlerin gözlerindedir. Silahların, savaşın ve şiddetin devre dışı kalacağı, nihai barışa doğru gittiğimiz şu günlerde umutsuzluğa izin vermeyeceğiz. AKP’yi durdurabilecek tek güç olduğumuz için elbette bize saldıracaklar.”