Mimarlar odası açıkladı. Mahkeme 7 kez durdurma kararı verdi AKP ve MHP'nin oyları ile 8. kez kabul edildi

Mimarlar odası açıkladı. Mahkeme 7 kez durdurma kararı verdi AKP ve MHP'nin oyları ile 8. kez kabul edildi
Ankara-Eskişehir yolunda yapımı daha önce 7 kez durdurulan Melih Gökçek döneminin en tartışmalı projelerinden Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi inşaatı olan “Demir Kafes” AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla Meclisten geçti. Mimarlar Odası 8. kez mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

mimarlarodasiankara.org’da yer alan habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,"Demir Kafes kaçak yapı konumuna düşmüştür, plan değişikliği hukuksuzdur, dava açacağız." ifadelerini kullanarak, Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından AKP-MHP’nin oylarıyla onaylayan, Ankara Eskişehir yolu üzerindeki Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi inşaatı için kolları yeniden sıvadı.

Candan, "Planlar askıdan iner inmez dava açacağız. Haklılığımız defalarca yargı kararlarıyla tescillenmiştir. Plan değişikliği yapmak yargının arkasını dolanmaktan ibarettir." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek yargılanana kadar durmayacaklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:

"Hukuksuzluğu 7 yargı kararı ile ortaya koyulan Demir Kafes alanında plan değişikliği yapılarak, Gökçek döneminde olduğu gibi inşaata devam ediliyor.  Alana dair 7.plan değişikliğine açtığımız davada, iptal kararı geldi. Demir kafes arazisi olan 29096 ada 10 parselde YDA İnşaat tarafından yapılan yüksek yoğunluklu rezidans kaçak yapı konumuna düşmüştür. 8. plan değişiklikleri de iptal edilmelidir. Gökçek yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek. Kamu israfı ondan tazmin edilene kadar mücadeleyi bırakmayacağız."

Kaynak: http://www.mimarlarodasiankara.org/index.php?Did=11169